2022 için M.2 SSD önerisi

• Konuyu başlatan alp2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 6.118
Crucial p5 plus - p5
Samsung 970 evo plus
Render vb işlerle uğraşıyorsan pcie 3.0 yada laptop için bunları tavsiye ederim ancak üçü de fazla ısınıyor ısı için ayrıca termal pad alman gerekebilir, kingston a2000 de kullandım fena değil iş görüyor ama f/p sayılır mı bilmiyorum, uzun vadade kullanacaksan yazma ömrüne bakmanı tavsiye ederim. 970 evo plus'ın değerlerini ekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1111.jpg
    1111.jpg
    239 KB · Görüntüleme: 488
Crucial p5 plus - p5
Samsung 970 evo plus
Render vb işlerle uğraşıyorsan pcie 3.0 yada laptop için bunları tavsiye ederim ancak üçü de fazla ısınıyor ısı için ayrıca termal pad alman gerekebilir, kingston a2000 de kullandım fena değil iş görüyor ama f/p sayılır mı bilmiyorum, uzun vadade kullanacaksan yazma ömrüne bakmanı tavsiye ederim. 970 evo plus'ın değerlerini ekliyorum.
Bu sıcaklık ne sayın hocam?

Bu sıcaklık ne sayın hocam?
Hepsiburada'da yorumlarda ısınmaz yazan Samsung 970 evo plus 1tb modelinin test sırasındaki maksimum ulaştığı ısı değeri (laptop üzerinde) crucial p5 ve p5 plus bir tık daha az ısınıyordu. Anlamadığım bir konu var, Crystaldiskmark ta farklı Samsung Magician programı üzerinde farklı sonuçlar çıkıyor. Hızı tam ölçemedim bir türlü, 970 evo plus aldıktan sonra da internette birçok yerde Samsung'un bu ssd modeli üzerindeki bazı komponentleri değiştirdiğine dair söylentiler okudum ne derece doğru bilmiyorum, yeni sürüm daha yavaş deniliyor.
2222222.JPG
111111.JPG
33333333.JPG

Son düzenleme:
@alp2

Bütçe ve istediğiniz kapasiteyi söyleyin önereyim.

Hepsiburada'da yorumlarda ısınmaz yazan Samsung 970 evo plus 1tb modelinin test sırasındaki maksimum ulaştığı ısı değeri (laptop üzerinde) crucial p5 ve p5 plus bir tık daha az ısınıyordu. Anlamadığım bir konu var, Crystaldiskmark ta farklı Samsung Magician programı üzerinde farklı sonuçlar çıkıyor. Hızı tam ölçemedim bir türlü, 970 evo plus aldıktan sonra da internette birçok yerde Samsung'un bu ssd modeli üzerindeki bazı komponentleri değiştirdiğine dair söylentiler okudum ne derece doğru bilmiyorum, yeni sürüm daha yavaş deniliyor.Eki Görüntüle 1264088Eki Görüntüle 1264089Eki Görüntüle 1264097
Başka kullanıcılar ile de görüşmek lazım. Bu kadar ısınması çok normal gelmedi bana.

Başka kullanıcılar ile de görüşmek lazım. Bu kadar ısınması çok normal gelmedi bana.
Ben iki m.2 portunda denedim, 75-83 arasını çok rahat görüyor. amazonda başka alıcılar da çok ısındığını yazmış, zaten crucial p5 - 73-79 derece, crucial p5 plus 71-77 derecelerde geziniyor aynı testte, (yazmayı unutmuşum üstünde termal ped varken bu sıcaklıkları görüyor.)
Laptop üstünde başka kullanan varsa, yazabilirse çok iyi olur.

Ben iki m.2 portunda denedim, 75-83 arasını çok rahat görüyor. amazonda başka alıcılar da çok ısındığını yazmış, zaten crucial p5 - 73-79 derece, crucial p5 plus 71-77 derecelerde geziniyor aynı testte, (yazmayı unutmuşum üstünde termal ped varken bu sıcaklıkları görüyor.)
Laptop üstünde başka kullanan varsa, yazabilirse çok iyi olur.
Normal kullanımda kaçla kaç arasında dolanıyor peki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı