2022 mezuna kalmak

yegitkhang

Kilopat
Böyle başlıklı bir sürü video gördüm. Bazı hocalar 2022 YKS öğrencileri için mezuna kalmayın, yani sınava bir daha hazırlanıp -mezuna kalmanın ne demek olduğu bildiğinize eminim tabii ki- 2023 yılında sınava girmeyin diyor. Sebebini de ilk LGS öğrencilerinden sonra gelen 2005 tayfanın; LGS ve yeni nesil sorularına alışkın, netlerinin 9. sınıfta bile 50-60 civarında dolaşması yani sınava hazır olmaları olarak sunmuşlar.

Asıl konumuz bu bilgiler ışığında sizlere, daha çok mezun kalmış veya sınavı kazanmış kullanıcılara yönelik anladığınız üzere.

Hukuk isteyen, dershaneye giden bir TM öğrencisiyim. Netlerim maalesef yeterli değil bu bölüm için. Konu eksiklerim de mevcut. Mental olarak da pek sağlıklı durumda değilim. Bazı sorunlarım oldu, sevdiğim insanları kaybettim vs. Bu durumda hâlihazırda sınava 3 ay kalmışken 1 sene daha hazırlanma, mezuna kalma ihtimalim var. Ailem bu konuda bana her türlü desteği veriyor ve çok anlayışlı karşılıyorlar. Yani ailesel bir sorunum da yok. Ama üstte bahsettiğim durum -2005 tayfanın sınava girmesi- beni ne şekilde etkiler bunu sizlere de sormak istedim.

Özetlemek gerekirse:
i) Mezuna kalma durumum var. Siz bu durumu nasıl buluyorsunuz?

ii) Yeni sorulara alışkın 2005 tayfanın sınava girmesi yüksek sıralama yapmayı daha da zorlaştırır mı?

iii) Mezuna kalırsam mentalimi korumak için ne yapmam gerekir?

iv) Sizce yanlış mı yapıyorum? (Bu cevaplaması zor bir soru biliyorum ama cevaplayabilecek kişiler cevaplayabilir tabii ki)

Şimdiden cevap yazan/yazacak herkese teşekkür ederim.

Başlığa bakarak şunu belirteyim eğer şimdiden mezuna kalmaya karar verdiysen yanlış bir karar. Bu durum sınavdan sonra bakacağın bir durum. Şimdi karar vermen gevşeyip ders çalışmayacağın anlamına geliyor.

Şahsen mezuna kalmanı hiç tavsiye etmiyorum. Mezuna kalmak o kadar iğrenç ki. Bir baltaya sap olmak istiyorsun; kendinden şüpheleniyorsun, gelecek kaygısı yaşıyorsun. Elinden geleni yap. Sınav sonrası sonuç açıklandığında elinden geldiğini yapmadığını düşünüyorsan mezuna kal.

Ahaha bu durum herkes de oluyor merak etme 2 kez sınava girdim ikisinde de yaşadım bu durumu sadece önüne bak ve sınav gününe kadar konularını bitirmiş ol sınavdan çıktıktan sonra mezuna kalıp kalmadığını anlayacaksın zaten. Geleceği değil şimdiyi düşün bunlarla zaman kaybedecğine ders çalış. Başarılar.

Tabi ki şu an mezuna kalayım diye bir gayem yok. Zaten dershaneye de gidiyorum yani ilerliyorum konularımda. Kesin bir şekilde mezuna kalmaya karar versem bile yine aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim. Zaten mezuna kalsam bile 365 gün hazırlanmak yerine 440 gün hazırlanması yeğlerim. Ben sadece olası durumları, yaşama ihtimalim olan şeyler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.

Mezuna kalmayı bir arka kapı belirlemek akıl sağlığı açısından iyi olabilir. Dünyanın sonu değil ne de olsa, aileniz de destekliyorsa bir sorun çıkmaz fakat çabalayın. Bir seçenek olarak değil, başarısız olmanız halinde ikinci bir şans olarak düşünün.

i) Mezuna kalma durumum var. Siz bu durumu nasıl buluyorsunuz?
Boşu boşuna bir bölüm okumaktan ziyade istenilen bölüm için mezuna kalmayı her zaman sıcak bakarım. Sonuç olarak 4 sene boş yere niye vakit kaybedesiniz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…