@Mantony
Yeni nesillerde durum tam olarak nasıl bilmiyorum ancak önceki nesil ve nesillerde AMD'nin batarya performansı İntel'e göre olağanüstüydü. İyi değil, olağanüstü. Durum yeni nesillerde ne boyutta bilmiyorum ancak merakla incelemeleri bekliyorum.
AMD Ryzen 6000 için 5000'e göre daha geliştirilmiş batarya performansından hatta 24 saat aralıksız film izlenebileceğinden bahsetti lansmanda. Muhtemelen çok uç bir örnek ancak önceki nesilde çok iyi iş çıkardı. Yeni nesilde de daha da geliştirdiğini söylüyor. İnsanda merak uyandırıyor. İntel bu konuda lansmanda AMD kadar batarya performansını vurgulamadı.
Ben marka yanlısı değilim. Hangisi hoşuma giderse ve cebime uygunsa onu seçerim.
---- 06.03.22
Ekleme :
Fevkaladenin fevkinde bir inceleme olmuş. İzleyin derim. Ne dediğini hiç anlamadım ama video çok tatmin edici.
87 derece limit zaten. 140w maksimum gücü olduğu düşünülünce bence makul karşılanabilir. 85 derece civarını 130w üstü tüketim yaptığında görüyor. Boost seviyesini de kontrol merkezinden ayarlayabiliyorsunuz. Bence RTX 3060 için 130w fazlasıyla yeterli. Frekanslar yer yer 2GHz üstüne çıkıyor. Bir noktadan sonra ısınma ve çekilen güç çok artarken performans çok az artıyor. Şahsen kendim kullanacak olsam 130w ile limitlerdim bu testlere bakarak.
Kafam rahat ederdi.
Türkiye'ye RTX3060 modeli renk gamutu yüksek ekran ve 90W/H batarya ile gelirse tadından yenmez.