Windows Vista'da ekran kartı ile yapılması gereken işlemleri, işlemcinin ekran kartı ile yapıyor performans açısından Vista çok daha kötü. Eğer sisteminiz çok kötü ise bence Linux kullanmalısınız.
O sisteme para yatırma bence zamanında bende kullandım. Aşırı çöp işlemcisi var. İntenette surf için bile yetersiz. En fazla YouTube'da 480p videolar açabiliyor ben 700-800 TL'ye Core 2 Duo sistem topladım en azından işimi görüyor. Sende öyle yap bence.
8.1 Kurun kafanız rahat etsin. Hatta SSD'yi taktığınızda Windows 10 Home bile bence kurulur.
Edit: İşlemcinizi şimdi gördüm. 10 Home kurulur tavsiyemi geri alıyorum. Max 8.1 kurulur.
Microsoft maalesef Windows 7'ye desteğini kesti. Halbuki Windows 10'dan çok Windows 7 seviyordum. Ama mecburen Windows 10'a geçtim. Mecbur kalmasam Windows 7'de kalacaktım.
Öncelikle Windows Vista'yı ben bayağı kullandım 2 3 sene bayağı da güzeldi AP2 ulimate kullandım extended kernel yani modern programları açma yaması ile gayet güzeldi.
Windows Vistanin güvenlik açıkları kapatıldığı sp2 ile sp2 kullanıyorum 2 3 sene kullandım şuan windows 11 deyim ve halen daha acaba Vista da kalsamiydim diyom extended kernel kullandım tabi bence gayet güzel extended kernel siz kullanamazsın program desteği yok o zaman