2022'de Java öğrenilmeli mi?

William Crusader

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Yok
Java kullanmayı gerçekten sevdiğim bir dil. Ayrıca bir çok özellik de barındırıyor.

Fakat eksileri ise zor bir dil olması ve en basit şeyler için bile import gerektirmesi.

2022'de Java öğrenilmeli mi?

Hocam ben bir gün yazılımcı olursam assembly bile öğreneceğim (umarım )

Java neden olmasın.

Sıkıldıysan öğrenmek zorunda değilsin. Kimse seni zorlayamaz. Zorlanıyorsan daha kolay bulduğun bir dil ile devam edebilirsin. En baştan başlaman gerekecek, bunu da unutma.

Buraya bir bak istersen LOGIC BASIC - Free programming language

Uygun seviyede İngilizce gerektirir.
Hocam ben bir gün yazılımcı olursam assembly bile öğreneceğim (umarım )

Java neden olmasın.
Sen buradan başlayabilirsin BASIC256 – Everybody Can Learn to Program – An open-source computer language for learning

İstemek yeterli olmuyor.

Son düzenleme:
Platforma göre değişiklik gösterebilir.

Neden dile bağımlısınız acaba? Önemli olan dil değil. Dil bir araç. Bir proje geliştirirken projenin gereksinimlerine göre uygun dil seçilir. Ben Java veya C# biliyorum onla yapacağım diye bir şey yok.

Sen şimdi 5 dakika da Lua öğren, belki bir oyun yaparsın.

Bir dile bağlı kalmaktansa bir kaç dili ayrı ayrı öğrenmek daha iyi olur diyorsunuz yani?

Bir dile bağlı kalmaktansa bir kaç dili ayrı ayrı öğrenmek daha iyi olur diyorsunuz yani?
Hayır. Projeye, amacına ve kariyer planlamana göre dil öğrenmek değişir. Syntax öğrenmek basit bir şey. Önemli olan o değil. O dil ile proje geliştirebiliyor musun? Bu dili neden öğrendin? Amacın ne? Bunlar sorulmalı. Sadece öğrenmek istiyorsan ve zamanında varsa öğren ne gibi bir problem olabilir ki?

Aslında başlıktaki soruya cevabım şu; Gerektiğinde öğrenilmeli. Ama gerektiğinde.

Fakat ilerde işime yarar mı? Bunu merak ediyorum.
Oyun alanında kariyer düşünüyorsan pek işine yaramayacak. Bunun yerine kullanılan popüler teknolojilere yoğunlaşmanı tavsiye ederim.
Ama oyun alanı dışında soruyorsan kesinlikle işine yarayacak bir zaman olacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…