2022'de Ryzen 3 1200 işlemci alınır mı?

Efe aşcı

Hectopat
Elimde GTX 970 4 GB ekran kartı bulunmakta. Sistem yenileyeceğim. Sistemi sonradan da geliştirebilmek için AM4 sisteme geçmeye karar verdim. 800 TL ikinci el Ryzen 1200 buldum bunu alıp bir sene falan kullanmak ve sonradan 3600 gibi bir işlemciye falan geçmeyi planlıyorum. Bu sene içerisinde 1200 ile Valorant, CS:GO oynayacağım. Sizce güzel performans alir miyim? Ryzen 1200 almamı önerir misiniz? Yoksa üstüne 300-400 ekleyeyip AliExpress'ten 1400 TL'ye falan Ryzen 5 1600 mü almalıyım yardımcı olursanız sevinirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 sene için almaya değmez gibi. 1 sene sonra direkt güzel bir işlemciye geçin bence.

AM5 geliyor AM4 için altyapı yatırımı yapılmaz bence. Giriş seviye AM5 bile Ryzen 5 3000 serisi ile aynı performansa sahip olur gibi geliyor bana. 2-3 sene sonra toplayacağım deseniz tamam ama 1 sene için üstteki arkadaşın da dediği gibi hiç dokunmayın bence. Gidin gram altın alın her ay, 1 sene sonra PC alırken bozdurursunuz.

Geçici bir süreliğine kullanacaksan en azından ilk nesil Ryzen'lerden SMT destekli olanlara bak, 2022 yılında Zen1 4/4 işlemci pek mantıklı değil artık, tekli çekirdek performansı tatmin edici olmadıkları için çokludan kurtarabiliyorlar en azından. Mesela Ryzen 5 1500X gibi bir işlemci alsan CS GO/Valo da oynarsın Shadow Of The Tomb Raider da. @kino da da aynı işlemci vardı, Radeon RX5500 XT 8GB modelini bile birçok durumda besliyordu en basitinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…