Çözüldü 2022'de sınıfta kalma nasıl olacak?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ozgur2834

Decapat
Daha fazla  
Herkes farklı bir şey diyor kimi ortalaman 50'nin üstündeyse ve edebiyattan kalmadıysan ne kadar dersten kalırsan kal geçiyorsun diyor. Biri ortalaman 50'nin üstünde ise ama 3 dersten kaldıysan sınıfta kalıyorsun diyor, doğrusu nedir bilen var mı?

Çözüm

Öncelikle merhabalar, doğrudan sınıf geçme şartları bunlar da ben gene de bir özetleyim:
  • Yıl sonuna göre 50 ve üzeri ortalama. Basit aritmetik ortalama hesabı, iki dönemin ortalaması baz alınır.
  • Türk Dili ve Edebiyatı gibi derslerden yıl sonuna göre 50 ve üzeri ortalama. Bunda da iki dönemin ortalaması baz alınır basit aritmetik ortalama hesabı yapılır ya da ilk dönem ortalamanıza bakılmaksızın ikinci dönem 70 ve üzeri ortalama ilgili dersten. Bu sadece ders için geçerli, sınıf geçme şartında öyle bir şey maalesef yok. Hadi kaldınız diyelim, sorumluluk sınavına kalırsınız.
  • Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlık sınırını aşmış olmamak.
  • En önemlisi de madde 58'de belirttim. Yıl sonu ortalamayı tutturduğunuz sürece zayıf sayısının kesinlikle bir önemi yok. Haber siteleri hit için ne yaptığını şaşırıyor.
Konuyla alakalı aklınıza takılan bir soru var mı?

Öncelikle merhabalar, doğrudan sınıf geçme şartları bunlar da ben gene de bir özetleyim:
  • Yıl sonuna göre 50 ve üzeri ortalama. Basit aritmetik ortalama hesabı, iki dönemin ortalaması baz alınır.
  • Türk Dili ve Edebiyatı gibi derslerden yıl sonuna göre 50 ve üzeri ortalama. Bunda da iki dönemin ortalaması baz alınır basit aritmetik ortalama hesabı yapılır ya da ilk dönem ortalamanıza bakılmaksızın ikinci dönem 70 ve üzeri ortalama ilgili dersten. Bu sadece ders için geçerli, sınıf geçme şartında öyle bir şey maalesef yok. Hadi kaldınız diyelim, sorumluluk sınavına kalırsınız.
  • Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlık sınırını aşmış olmamak.
  • En önemlisi de madde 58'de belirttim. Yıl sonu ortalamayı tutturduğunuz sürece zayıf sayısının kesinlikle bir önemi yok. Haber siteleri hit için ne yaptığını şaşırıyor.
Konuyla alakalı aklınıza takılan bir soru var mı?

Çözüm
Benim yıl sonu ortalamam 50'yi geçiyor ama edebiyat dahil 7 dersten kalıyorum ben simdi sadece edebiyatın edebiyatın sorumluluguna giriyorum değil mi? İnşallah öyledir yoksa 7 zayıf olduğu için sınıf tekrarı yapacağım

@551040 yazdigimi dikkatli okur musun? Yazimda belirtili.

Tamam hocam birde bu görseldeki yerler güncel demi doğru yani yardımcı oldugun için teşekkürler

Dosya Ekleri

• 1.png
    63,8 KB · Görüntüleme: 55
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…