2023 trafik cezalarında güncelleme yapıldı!

Ben şahsen trafikte çok şahit oldum. En basitinden arkadaşım yayaya yol vermemekten sivil trafik memurundan ceza yedi. Ben kaç defa uyarı aldım.

Hocam nerede olmuş o olay geçen yoldan geçeyim dedim adam yemin ediyorum gaza bastı aracın bağırmasını duydum dalga geçiyorlar resmen.

Cezaların caydırıcı olması gerektiğine hem fikiriz fakat cezalar gelire göre ödenmelidir. O zaman daha da caydırıcı olur. Aylık 30-40 bin TL geliri olan adama 500-600 TL trafik cezası caydırıcı olmuyor.

Hocam nerede olmuş o olay geçen yoldan geçeyim dedim adam yemin ediyorum gaza bastı aracın bağırmasını duydum dalga geçiyorlar resmen.
Yaya üstünlüğü bulunan şehiriçi yollarında yaşanıyor bu. Ama çokta güzel bir sistem açığı o adam senin için durmak zorunda durmadığını fark ettiğinde şöyle aynayı burnuna falan getirip kemik kırılması sağlarsan sigortadan çok para alırsın belki araba bile alırsın yani.

Emniyet kemeri kullanmamaya ceza verilmesi çok komik, sanarsın devlet senin canını önemsiyor hani beni çok önemsiyorsan önce doları 5tl ye filan çek.

Drift atmak, makas atmak bunlar daha çok caydırıcı olabilir aslında. Para + bir süre ehliyeti elinde alınmalı. Konvoy yapıp, tünellerde veya otoyollarda yolu kapatanların, araçlarına men veya süresiz ehliyetine el koyulmalı. Bak bakim bir daha yapıyorlarmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…