2023 yılında Yazılımcı/Oyun geliştiricisi olmak mantıklı mı?

Sistemdeki Sorun

Hectopat
Daha fazla  
2023 yılında veya daha ilerisinde yazılımcı/oyun geliştirici olmak mantıklı mı? Biliyorsunuz ChatGPT gibi yapay zekalar çıktı ve daha da çıkacak gibi. Bu yüzden insanlar artık yazılım dersi almadan kod yazabiliyor. Bende oyun geliştiricisi olmak istiyorum ama yapay zekanın benim işimi almasından korkuyorum. Sizce bu devirde yazılımcı olmak mantıklı mı?

Bilemiyorum ChatGPT geliştikçe yazılımcılık bitecek gibi geliyor.
ChatGpt geliştikçe ezbere yazılımcılık bitecek. oturup 10 saat tüm fonksiyonların işlevini ezberleyen adamın işi bitecek. Yazılımda hamallık dediğimiz kısım bitecek. önemli olan bu bilgileri harmanlayıp yeni bir şeyler ortaya çıkarabilen insanda.

Bu dünyada işsiz kalacak son meslek yazılımcı veya bilgisayarcıdır.
Çok komikmiş. 10 yıl içinde dünyada ne kadar yazılım mühendisi arttığı hakkında bilgin var mı? Yok muhtemelen, çünkü insanların deli gibi “bu meslek ileride değerlenecek” diyip alanı öğrenip kendilerini geliştiremediği için işsiz kalan insanlarla dolu bir dünyadayız. Bu olaydan tamamen bağımsız olarak da o yapay zeka dediğimiz teknoloji çok değil maksimum 15-20 yıl içinde teknoloji sektörünün 80%ini oluşturacak ve insanlara ihtiyaç kalmayacak.

Makine ve ee'cilerin olmadığını mı varsayıyoruz.

İşini iyi yapan hiçbir meslek açıkta kalmaz hocam. Genel bir tabir için dedim yoksa dediklerinizinde bilgisayardan çok bir farkı yok.

Aynı mantıkla o zaman 15 20 yıl içerisinde otopilotlar gerçek pilotların, makineler cerrahların, yapay zeka yazılımcıların, sophia gibi robotlar öğretmenlerin yerini alacak. Ee bu kadar işi kim yapacak hocam? Yapay zekayı bahçıvanlar tasarlamıyor. Yapay zekayı veya oyunları tasarlayan gene yazılımcılar eğer iş bir gün dediğiniz evreye gelirse ki gelecek ama o kadar yakın değil. Dünyadaki her meslek işsiz kalacak demektir. bu sadece yazılımcılar ile alakalı değil yani

Dediğin genel olarak doğru olabilir. GPT ve Bard gibi yapay zeka sistemleri ileride yazılım mesleğini kökten öldürebilirler ya da çok büyük paradigma değişimlerine sebep olabilirler ama bunu özele indirgeyerek “yazılım mühendisi olmak mantıklı mı?” diye sormak yanlış.

En basitinden şunu söyleyebilirim ki uzmanlara ve araştırmalara göre diğer meslekler de tehlikede. Yani bu gerekçe ile yazılım mühendisi olmayıp başka bir meslek seçeceksen o mesleği de yapay zeka sistemlerinin ya da robotların yapamayacağını nasıl garanti edebilirsin ki?

Ayrıca bunların ne zaman olacağını da bilmiyoruz. Yakın zamanda olmayabilir ve olacaksa bile herkes etkileneceğinden yeni düzenin nasıl işleyeceğini bekleyip hep beraber göreceğiz. Şimdiden endişelenmek mantıksız.

Son olarak yazılım önü oldukça açık bir meslektir. Belki de diğer bütün meslekler önce yok olurlar ama yazılım en son ölecek meslek olur. Bu da bir ihtimal.

Kısacası dediğin doğru olabilir ama endişelenmek şu aşamada yersiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…