Lozan'da alınan kararlara kaç kere baktım, bitince bizi ileriye götürecek herhangi bir şey göremedim. Belirli bir bitiş tarihi olduğunu da hiçbir yerde görmedim. Nereden çıktı bu 2023, amaç nedir anlamış değilim.
Tamamen bizlere bağlı bir olay. Kültür olmadan, eğitim olmadan, teknoloji gelişmeden, yerli üretim ürünler olmadan, ekonomi iyileşmediği sürece ha olmuş 2023 ha olmuş 3000. Bir şey fark etmez.
2023'de madenlerimizi falan çıkarabilecekmişiz. Biliyorsunuz bor çok değerli. Bir de boğazdan geçen gemileri denetleyebilecekmişiz. Ve dünyada en gelişmiş ilk 10 ülkesinden biri olacakmışız.
2023'de madenlerimizi falan çıkarabilecekmişiz. Biliyorsunuz bor çok değerli. Bir de boğazdan geçen gemileri denetleyebilecekmişiz. Ve dünyada en gelişmiş ilk 10 ülkesinden biri olacakmışız.
Eğer bu kafayla 2023'e gidersek işimiz zor çünkü gitgide Ortadoğu çukuruna saplanıyoruz ama eğer zihniyetimizi değiştirip Atatürk ilkelerine sımsıkı sarılırsak, devleti adaletle yönetip toplumdaki kutuplaşmayı bitirirsek pek tabii hedefimiz olan çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşırız. Bu arada belirtmeden geçmeyeyim; Lozan 2023'te bitecek bir anlaşma değil. Lozan sınırsız bir antlaşmadır ve tüm maddeleri açıktır. Aslında 2023 söyleminin olayı hükümetin 2023'e kadar yapmayı planladığı işlerdir. Son yıllarda bazı Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları hedef 2023 söylemini sanki Lozan bitecekmiş gibi lanse ettirmeye çalışmaktadır fakat belirttiğim gibi Lozan süresiz bir antlaşmadır.