Ysfkr08
Centipat
Daha fazla
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, güncel olarak 1600 AF ile beraber RX 590 Nitro+ kullanmaktayım.
Vega 64 ikinci elde 3bin TL bandına bulunabiliyor. Sizce Vega 64'e yükseltme yapmalı mıyım? Açıkçası biraz pazarlık yapabilirsem kartımı satmadan almayı düşünüyorum, ikinci elden hiç GPU almadım biraz da çekiniyorum açıkçası ondan dolayı yedekte kartım bulunsun istiyorum. Ne olur ne olmaz diye. Biraz araştırdığımda Vega 64'ün güncellemeler ile beraber stock halde 3060-6600 civarı bir gücü olduğunu gördüm. Undervolt yapmak zorunluluk gibi bir şey diyorlar bu kartlara, undervolt ile performansta da artış sağlanıyormuş TDP'yi düşürmenin yanı sıra.
Sizce ikinci elden 3 bin TL civarına Vega 64 satın almak gibi bir risk alınır mı? Veya bu bir risk midir?
Yoksa 590ı satıp, 4-5 bin TL'ye yine ikinci el ama garantili 6600XT'ye geçiş yapmalı mıyım?
Bu iki ekran kartı da darboğaz yapar mı? Yaparsa ortalama yüzde kaçlık bir darboğaz olur?
Sizden tek ricam konu hakkında gerçekten bilgisi olan dostların yorum yapması, bilip bilmeden özellikle bu kartlardan birini kullanmamış olan birisi yorum yapmazsa çok sevinirim. Çünkü zaten internet üzerinden gerek yerli gerekse yabancı bir sürü inceleme ve karşılaştırma tarzı detaylı videolar izliyorum, rehberler okuyorum. Bana direkt kaynağından, yani kullanmış olan insanların yorumu lazım. Kısacası tecrübe lazım tahmin değil. Bunu bir çıkışmadan ziyade rica olarak görürseniz çok sevinirim.
Şimdiden herkese teşekkür ediyorum, iyi günler diliyorum, sistemimin detaylı özelliklerini de aşağıda bırakıyorum.
- CPU - AMD R5 1600 AF.
- GPU - Sapphire RX590 Nitro+
- MB - Gigabyte A320M-S2H
- RAM - Adata XPG Gammix D10 16 GB 3200MHz.
- SSD - Adata SU630 480GB 2.5"
- PSU - FSP 550W 80+Bronze
- Case - Gamepower Crimson guard.
- Monitor - Acer Nitro QG241 23.8" 75Hz