2023'te süper güç olacak mıyız?

Dünya önümüzde diz çökecek.
Herkes ülkücü kurtları dinleyecek.

Hangisi hayırlısıysa o olsun zaten daha 2 yıl var.

Konyalı bilim adamları şuan yürüyen uçak projesi üzerinde çalışıyor. Çok gizli.

Herkes dalga geçse de ben ekonomik olarak bir gelişme olacağını düşünüyorum. Süper güç falan olmayız tabii ki ama umarım ekonomimiz gelişir. Siz de istemez misiniz ülkemiz gelişsin?

@kade

Bir ülkenin gelişimi o ülkedeki toplumsal özgürlük, eğitim yapısı, siyasi düzen, ekonomik verilerin olumlu seyri, teknoloji alanındaki atılımları, para biriminin değerli olması gibi birden fazla etmenin "optimum" seviyeye ulaşması ile olur. Melez bir yol haritasıyla bir sabah uyandığınızda gelişemezsiniz.

Özellikle şu bakış açısı ile hayatta hedeflerinize ulaşamazsınız.

Şu durumda sadece hayal kurabiliyorum maalesef ki. Bir sabah uyanınca birden gelişmeyi kimsenin beklediğini de düşünmüyorum zaten. Ben de dahil.

@kade

O yüzden hayal kurmaktan ziyade sağduyulu ve sorun odaklı bir bakış açısı oluşturmak gerek. 2021 yılının ilk çeyreği bitti. 2023 yılına kadar sizce gelişim olabilir mi? Daha ülkenin ekonomiden sorumlu insanlarının bile ne yaptığı belli değilken gelişimden söz etmemiz haliyle komik duruyor. Sonuçta paranın değerli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ya paranız değerli olacak ya da ürettiğiniz veya sunduğu şey(ler) para edecek.

He bireysel dünyanızda tabi ki hayal kurmak sizi stresten ve kaygıdan uzak tutar ancak geniş çapta hayallerin gerçekleşmesi için bir kurgudan ziyade pratikte sermaye ve plan gerekir. O konuda da ülke olarak gerideyiz. Ne zaman ki toplum ve hükümet nezdinde objektif açıdan bakmayı öğreniriz? İşte o zaman gelişmek için ilk adımı atmış oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…