Parayı siz veriyorsanız olur hocam biz bunu düşünemedikmi. Diğer ülkelerde neden zorunlu değil ben niye asker ayağına 6 ay patates soymakla tuvalet temizlemekle geçirmek zorundayım.
Askerlik vergi vermek gibi bir şey bu vatan da yaşıyorsan vergi vermek zorundasın aynı şekil askerlik ya da parasını vermek zorundasınız. Basit ve net.
Boş yere ölmüyor yalnız? Atalarının bıraktığı toprağı korumak için gelecek nesillerede güzel bir yer,ülke bırakmak için bağımsızlık ve özgürlük için savaşılır.
Dostum, devir değişti. Eskisi gibi kılıç, kalkan, tüfek ile savaşılmıyor, devir teknoloji devri. Ekonomi savaşı var, siber savaş var, bunu anlayamıyor musunuz?
Şahsen gitmek isterim ama şu anki gibi zorunlu askerlik olması, en basitinden böyle bir şeyin zorunlu olarak dayatılması bana yanlış geliyor. Bedelli ile bu işi paraya dökmek ise başlı başına bir saçmalık.
Devlet ismini askerlik koyuyor ama içerde askerlik yok bir ton dayak bir de yer temizlemek pis pis işler askerlik olup olmadığını bedelli dediğimiz şeyden anlayabiliriz ve günümüzün insanları bedelli yapanları askere gitmeyenleri hain olarak nitelendiriyor ve bu düşünecede bir insan konumu görüyorsa bu cahillikten kurtulun. Kimse askere gitmek zorunda değil.
Askerlik vergi vermek gibi bir şey bu vatan da yaşıyorsan vergi vermek zorundasın aynı şekil askerlik ya da parasını vermek zorundasınız. Basit ve net.
Allah aşkına bu milletten yeterince vergi almıyorlar mı ? ahahahah güldürmeyin beni allah aşkına
ben size daha önceden duymadığınız duyunca da şaşıracağınız vergileri söylersem sabaha kadar sürer
Yaşımı küçük düşüren bir kişisiniz gerçekten kınıyorum sizi kim bilir benden kaç yaş büyüksünüz ama askere gitmenin zorunlu olmaması gerektiğini anlayamacak kadar acizsiniz.