2024-2025 lise sınıf geçme şartları nelerdir?

Tuna00

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 10. sınıf öğrencisiyim ve 2. senem 10. sınıfta. Yani 2008'li 10. sınıfım ve bildiğiniz üzere geçen sene 9. sınıflardan başlayarak kademe kademe artan saçma sapan bir sistem getirdiler. 3 dersten fazla dersten kalırsan sınıfta kalırsın diyor MEB. Ben geçen sene 10. sınıfken (2008) bu kural sadece 9. sınıflar (2009) için vardı ve şimdi bu sistem hem 9. sınıflara (2010) hem de 10.sınıflara geçti (2009). Ben 2008'li bir 10.sınıf olarak yeni sisteme mi tabii tutuluyorum yoksa eski sistemden devam mı? Yani 4 dersten kalırsam yıl sonu ortalamam 50 üstü olsa bile kalır mıyım yoksa sorumlu mu geçerim? Ve bir diğer sorum da şu milli eğitim bakanlığı diyor ki alttan kaldığın ders sayısıyla beraber 3'ü geçmemeli. Yani 9. sınıfta kaldığın ders sayısı+bu sene kaldığın ders sayısı 3'ü geçerse kalırsın diyor. Bizim okulumuzda sorumluluk sınavları 12. sınıfın sonunda yapılıyor ve 9. sınıftaki sorumlu geçtiğim dersleri şu an yani 10. sınıfta verme şansım yok. Meslek lisesindeyim ben. Bu alttan kalan dersler benim için bir sorun yaratır mı? Çünkü 9. sınıfı 5 zayıfla geçtim ve alttan zaten 5 dersten kalıyorum. Yani bu sene 0 zayıfla 100 ortalama ile geçsem bile kalıyorum milli eğitim bakanlığına göre. Bilen biri yardımcı olursa sevinirim çok kafam karışık. Okuldaki idareye soruyorum hepsi farklı bir şey diyor kesin bilen biri anlatırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

9-10'lara yeni sistem geldi, 11-12'ler eskiden devam. 4 dersten kalırsan sınıfta kalırsın, geçen senelerle ve şu an sorumlu olduğun ders sayısı 7'yi geçmemeli. Ortalaman 50 altı olursa da kalırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…