2024 bilgisayar mühendisliği sıralamaları ne olur?

İTÜ YTÜ filan hep yapay zeka ve siber güvenlik gibi bölümler açmış. İlk 10K'da talepler oraya kayabileceği için sıralamalar düşebilir.

Hocam siz 10k'dasınız sanırım siz bölüm olarak ne yazacaksınız? Esogü demişsiniz ama o sıralamada bölüm yokki.
Hocam esogü uçak mühendisliği var. 25k ile kapatmış ama her sene 5k geriliyor. Yökatlastan bakabilirsin. Ya onu yazacağım ya da gebze uçak.

Hocam esogü uçak mühendisliği var. 25k ile kapatmış ama her sene 5k geriliyor. Yökatlastan bakabilirsin. Ya onu yazacağım ya da gebze uçak.
Abi bende uçak müh. istiyorum. Bence sana eskişehir kesin gelir, gebzede %90 gelir gibi duruyor. Üniversiteleri detaylı inceleyemedim ama güzeller diye duydum daha çok sınava odaklandım ama sen incelemişsindir eminim. Tecrübelerini sormak için tekrar rahatsız ederim abi, bol şanslar inşallah istediğin hangisiyse o tutar.

Ankara yazayım, Kocaeli'nin hem havası pis, hem de iç Anadolu'ya uzak. Tren biletleri uçuk durumda. Değeceğini düşünmüyorum. Ankara daha iyi bir seçenek.
Eskişehir'i de düşünebilirsiniz.

Bu arada Uçak mı? Makine mi? Sizce.

Bence uçak, kişisel tercihlerimden dolayı. Fakat son zamanlarda tusaş vs. gibi şirketlerin öne çıkması nedeniyle nesnel olarak da uçak önde bence. Makinede sevenleri için güzel bölümdür, okumam demem hatta mühendislik sıramda ilk 4'e girer.

Hocam sizin sıralama neydi bu arada?

68 K hocam. Mühendislik sıralamanızı öğrenebilir miyim?

68 K hocam. Mühendislik sıralamanızı öğrenebilir miyim?
Sıralama:
1.Uçak Mühendisliği
1b.Havacılık ve Uzay(Bana göre sadece ODTÜ diğerlerine bakmadım o yüzden bunu 2. olarak saymıyorum.)
1c.Uzay Mühendisliği(Bana göre sadece İTU diğerlerine bakmadım o yüzden bunu da 2. olarak saymıyorum.)
2.Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği veya Elektrik elektronik mühendisliği
3.Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
4.Matematik Mühendisliği
5.Endüstri Mühendisliği
6.Bilgisayar Mühendisliği
7.Makine Mühendisliği
8.Kimya Mühendisliği
Diğer mühendislikleri yazmam büyük ihtimalle (daha 1 sene var, neler değişir), Makineye ilk 4 dedim ama sayınca öyle çıkmadı ama o da iyidir... Ya kısacası 1,1b ve 1c'nin yeri bende özel ama diğerleri neredeyse aynı(aynı derken benim o bölümü isteme derecem aynı). Matematiğe, fiziğe ve kimyaya bayılıyorum. O yüzden mühendislik olsun yeter hepsi güzel bence, ama ben itü,odtü,gtü,boün,koç,bilkent vs. giremeseydim mezuna bırakırdım büyük ihtimalle. Tabii herkesin hedefi ve tercihi farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…