Yav bu bilgisayarı gömdüğüm harbi yalan bu arada.
Her şeyin sanallaştığı yeni dünya düzeninde Bilgisayar Uzmanı insanların işsiz kalacak olmasına inanmak komedi. Bu bölümün yazılım mühendisliği olmadığını Bilgisayar Bilimlerinin Türkiye'deki karşılığı olduğunu unutuyorlar.
Sen yarın belki ISS'de çalışacaksın, belki siber güvenliğe yöneleceksin, belki yazılımcı olacaksın... Bilgisayar Uzmanı olacak bir insan, kendine yatırım yapacak sonra işsiz kalacak öyle mi? Kıçıynan gülerler adama.
Evet, yapay zeka geliyor. Yapay zekanın yazılım sektöründe saygın bir yer edinmesi lazım, onun için de yapay zekayı yazacak yine mühendis lazım. Sektörün kendi içindeki payda dağılımının değişmesi biteceği anlamına gelmez ki insanların ihtiyacına göre bir yazılım fikri ortaya atıp, bunu yapay zekadan
destek alarak yazacak olan yine mühendis, yine CS mezunu yahut CS mezunu olmayan yazılımcı olmayan eleman.
GTU'nün Bilgisayar Mühendisliği bölüm başkanı ile bile konuşma fırsatım oldu, şahaneydi her şey. Arkadaşımla birinci sıraya yapıştırdık direkt. O 7500 yaptı. Ben 8764
Gelmezse diye uyuyamıyorum geceleri. Gelmesi gerekiyor, ama içim içimi yiyor. Stresten hasta oluyorum, keşke arkaya podcast açıp AYT Matı bayıla bayıla kastığım zamanlara geri dönebilsem. Mutluydum, şimdiyse mutlu olmaktan bile emin değilim. Açıklansın, kurtulayım. Gebze olmadı Ankara olacak, arada fark çok