@Travis_Bickle umudunuzu kırmak, moralinizi bozmak istemem ama keşke zamanında birisi bunları bana söyleseydin de hukuk yerine yazılım okusaydım dediğim için söylemek zorundayım. ChatGPT sitesine uye olun, ondan bir terfi mektubu, not itirazi, düğün davetiyesi, ilgi alanlarıniza gore gelecek sohbeti, depreme karşı alınabilecek önlemler, birkaç çeviri gibi gibi hem görevler verin hem sohbet edin. Bunların hepsini şimdilik İngilizce yapın. İşte o zaman büyüleniyorsunuz.
Sonra Türkçe 2-3 satırlık bir metin bulun ve Google Translate'e yapıştırıp ingilizceye çevirin. Halen yanlışlar yapabiliyor mesela fee anlamındaki Charge'ı "hücum" diye çevirip "bu hücumlar bana ait değil, para iadesi istiyorum" diyebiliyor. Dolayısıyla henüz hiç İngilizce bilmeyen için yetersiz ancak benim gibi orta seviye İngilizce bilen birisi için işleri ne kadar kolaylaştırdığını görebilirsiniz.
Durum buyken sadece üzerinde bu kadar çalışılan yabancı dilin iş alanları değil benim alanım, hukuk bile değil 40 yıl 15 yılı ne kadar görür bilmiyorum.
Yazılım için şimdilik Türkçe, ücretsiz BTK'nın şu programına bakabilirsin;
1milyonistihdam.hmb.gov.tr
Önce şunları biraz izler
https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/kariyer-rehberi/bilgi-teknolojileri-giris-programi
Sonra ilgin alanına gore ilk bağlantıda gösterdiğim bir rotada ilerlersin.
Ancak tekrar tekrar hatırlatayım, senin şimdilik görevin YKS'ye çalışmak. Yazılımla alakalı alakasiz bir bölüm kazandıktan sonra internet ücretsiz kaliteli programlama ders içerikleri ile kaynıyor. Harvard'dan, Stanford'a kadar bir sürü üniversitenin dersleri ücretsiz olarak var (
).
Tabii ki okulunu okursan bulunduğun ortam, arkadaş çevresi hem vizyon hem motivasyon verir. Hocalara doğrudan erişim sorunlara daha kolay çözüm bulmanı, düzenli katılmam gereken bir sistem disiplini ve müfredat ise daha tertipli bir program sunar ki sektöre dışarıdan girmeye çalışınca ne yapayım hangi konuya çalışayim hangi alana çalışayım hangi kaynagi alim diye bir karışıklıklar başbaşa kalıyorsun. Bu yüzden okulunu okumak daha iyi. Spora spor salonunda bir eğitmenle gitmek gibi düşün ama ayni sporda oldugu gibi malzemeler, bolca araştırma ve (bilirsin bir dürten olmazsa disiplin ne kadar zordur) disiplin ile dışarıdan da halledebilirisin.
Yazılım hallolduysa hobiye gelelim. NFS Unbound için şu konuya bakabilirsin;
Diger iki oyun, ozellikle g. O. W için (çünkü 22 saat 1 kere oynayıp bırakıyorsun, acik dünya tarzında degil) paylaşımlı hesap yontemlerine bakabilirsin, ustelik ücretli olmasına da gerek yok (bedava oyunlu hesaplar yaz Google, cihazina hiçbir şey indirme sadece orijinal Steam ve Epic inili olsun. Orada istedigin oyuna sahip hesbin bilgilerini gir yaz, Cloud depolamayi kapa, cevrim disi moda al, Steam'de ayarlardan yayincilik denen seyi kapa, indir oyna. İndirirken cevrim ici modda olamali, oynarken cevrim disi moda alirsin)
İstedigin yukarıdaki yontemde yoksa Reddit'e beginners GUI'de to crackwatch yazip arastirabilirisin (bu yöntemi daha denemediğim icin bir şey diyemem ama paylaşımlı hesapta yukaridaki bahsettiğim yöntemi kullanıyorum).
Paranla sadece Online oyunlari iste BF2042, BF V, Insurgency Sandstorm, Online'ı icin GTA V gibi gibi oyunlari al.
İyi oyunlar, iyi çalışmalar.