2024 Kasım'da motor alınmalı mı beklenmeli mi?

1gorkems

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i5 13400F - asus 3060 ti - 16gb ram - 500gb ssd
Meslek
Öğrenci
Sıfır motor satın almak istiyorum. Şu an mı almalıyım motor fiyatları düşmüşken yoksa 2 ay beklemeli miyim (ocak, şubat)? O zaman fiyatlar yükselir gibi düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Motor almak için geç bile kaldınız. Fiyatlar yükselmeye başladı Kasım ayından sonra bazı markalarda. Aralık sonrasında ise Euro 5 ve dövizden ötürü daha da yükselecektir.

Fiyatlar yükselicekmiş öyle duydum. Bende kendi motorumu elden çıkarıp başka motor alacağim ocağa kadar.

Yılbaşından önce aldın aldın öyle diyeyim. Hem ekonomik hem de motorların sistemiyle alakalı bi durum. Euro 5 muhabbetinden dolayı ellerindeki malları eritmeye çalıştıklarından kampanyalar ve inidirmler yapılıyor. Yılbaşından sonra bu muhabbet bitecek. Diğer yandan ülkemizin kaçınılmaz zam aylarının arefesindeyiz bütçeniz varsa alın geçin.

Ben kendim de alacağım ve bekliyorum. Bence aralıkta spesifik birkaç marka güzel indirim yapacaktır

şuanda alman daha mantıklı tabiki de euro 5 plus motorlara geçiş yapılcak seneye, çok pahalı olur haliyle

Motor almak için geç bile kaldınız. Fiyatlar yükselmeye başladı Kasım ayından sonra bazı markalarda. Aralık sonrasında ise Euro 5 ve dövizden ötürü daha da yükselecektir.
Euro 5+'a geçilmesi fiyatları düşürüyor. Kredi faizleri bu seviyelerde kaldığı sürece pahalı motor kimse satamaz, kampanya üstüne kampanya gelir. Bu durum seneye de devam edecek.

Bilgisi olan olmayan herkesi bilgilendirmek amaçlı yazıyorum. Euro 5+ normlarına geçilmesi bu tarihten sonra bu standartları karşılamayan araçların sadece İTHAL EDİLEMEYECEĞİ anlamına geliyor, satılamayacağı anlamına değil. Firmalar eski ürünleri stoktan düşürmek için kampanya yapıyor, satılamayacakları için değil. Ha buna inanmıyorsanız 2017'de gelen Euro 5 standartlarından sonra SYM, elinde kalan Euro 4 Fiddle'ları 2022-2023'e kadar sattı, tabii ki çok daha düşük bir fiyattan. CF Moto'da 2017 öncesi üretilen Euro 4 150 NK'ları Euro 5'te zorunlu hale getirilen ön-arka ABS zorunluluğuna rağmen stoklar tükenene kadar sattı. Sözün özü, motor alacaksanız en uygun zaman aralık ayıdır her zaman, ama bu sene faizler yüzünden çok daha iyi kampanyalar var. Ama bunlar seneye motor fiyatlarının fırlayacağı anlamına gelmiyor. Seneye de motor alabilirsiniz yani aklınızda kalmasın.

Son düzenleme:
@ItsAllGoodman Adını vermeyeceğim bir Honda ve KTM bayilerinin verdikleri bilg bu şekildeydi tabii ama hepimiz inanmak istediğimiz şeye inanabiliriz. Eninde sonunda eurosu şuyu buyu değil, döviz kuru belirleyecek fiyatları. Ocak sonrası görürüz hepimiz.

Hocam satan kişiler benim dediğimi der mi sizce? Derseler kimse motor almaz. Aralık ayında faizlerin indirileceği konuşuluyor, dolar kuru oldukça etkilenecek gibi duruyor bu yüzden. Zam gelirse sebep bu olur.

Hocam satan kişiler benim dediğimi der mi sizce? Derseler kimse motor almaz. Aralık ayında faizlerin indirileceği konuşuluyor, dolar kuru oldukça etkilenecek gibi duruyor bu yüzden. Zam gelirse sebep bu olur.
Söylemez tabii ama yine de adam satacak kişi sonuçta. Yanlış bilgi vermez diye düşünüyorum ama bu konuda yanılmayı ve duyduklarımın yalan olmasını çok isterim. Umarım sizin verdiğiniz bilgi doğru çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…