2024 TYT nasıl geçti?

Sosyal eşit ağırlıkçılara ve sözelcilere göre kolay. Fen de sayısalcılara göre kolaydı. Türkçe kolay. Matematik 23'e göre zor 21'e göre kolay. Çok zor bir sınav değildi. Ortalamaydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes mat kolay* demiş bende mat yapamadım özellikle problemleri. 17 veya 18 işaretledim, geçen yıl zaten 15 net yapmıştım. Bu yıl 25 falan yaparım diyordum çok demoralize oldum.

Matematik geçen seneye göre zordu, Türkçe geçen seneye kıyasla kolaydı. Fen, genelin aksine normal geldi. Coğrafyada çok fazla bilgi sorusu vardı. Tarihte de bilgi sorusu vardı. Matematik bir tık daha kolay olabilirmiş. Güzeldi. Türkçeyi biraz daha zor beklerdim. Geçen seneki Türkçe çok zordu ancak bu sene de ortalama altında kalmış gibi.

Son düzenleme:

Bence geçen seneye göre zordu. Ama herkese göre değişiyor. Türkçe geçen seneye göre kolaydı bence de. Matematik geçen seneye göre zordu. Sosyal kesinlikle geçen seneye göre zordu(bilgi çok sorulmuştu). Fende geçen seneye göre kolaydı bence. Genel olarak ortalama ama geçen seneye göre zordu bence.

Arkadaşlar benim optikle ilgili bir sorum var soru kitapçığı numarasını dolduracağımız yer sol üstte miydi ortada mıydı? TC No yerini de hatırlamıyorum kafama taktım bunu yanlış yerleri doldurmuş olabileceğimi düşünüyorum yerlerini hatırlayan varsa bana söyleyebilir mi rahatlamam için teşekkürler.

T.C. orta sol, kitapçık no yukarı sol.

Sınava 2022 ve 2023 penceresinden bakıp da kolay diyen bir naneden anlamayıp 60 net falan yapackak eleman, iyi sinirim kaldırıyor bazı mesajların amacı belli oluyor. 2 saatte Türkçe bitirip sınavın hepsini bile göremeden sınava kolay diyen mi dersin, 10 tane matematik yapıp sınava kolay diyen mi dersin dolu.

Türkçe 23'ten zor 22 gibi zordu arkadaşlar. Türkçe'si kolay değildi, öyle ki 35 dakikada kenara attığım Türkçe 45 dakikada bitti. Sosyal bilgi kasmışlar, aptalcaydı. Matematik 23 ve 22 gibi kolaydı, geo'daki bir soru eleyiciydi (halat sorusu), benzerlikten geliyordu.
Fen'de eleyici soru sayısı olması gerekenden fazlaydı, fizik kasılmış biraz, biyoloji'deki polimer kaçtı benim, kimya da dipol dipol hariç orta-kolaydı. Herkesin emeğine sağlık, kimse moralini bozmasın sınav 22 ve 23'ten kesinlikle daha zordu. Ama zorluğun böyle olması gerekiyordu.

Kitapçık türümü işaretledim üstteydi, kitapçık doldurma üstteydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…