Bende 3050 Ti var ve hala yeterli olduğunu düşünüyorum, ama iyi bir bütçeye sahipseniz elbette çok daha iyi bir model alın ama zorlanacaksanız emin olun 3060 Ti yeterli olacaktır.
2.el kartlar sıkıntılı bir de mining dönemi bittiği için millet elindeki Mining'li kartları satmaya ugrasıyor. Evet 8K ya daha güclü kart alabilir ama adam sıfır soruyor ve bence oynayacagı oyunlara baglı olacak şekilde ve sisteminin geri kalan parçalarınıda göze alırsak 3060 Ti hala az da olsa alınabilir bir kart ben geçen sene 1660S aldım 2.el aldım ama alana kadar ne ceremeler çektim bilseniz 1 ay sadece kart aradım miningsiz diye aldıgım kart miningli çıktı ısınma yapıyor (sonradan anlaşıldı) ama hem zamanı geçtiğinden hem de ögrenci oldugumdan değiştiremiyorum ama çoğu yeni nesil oyunu en az orta ayarlarda oynuyorum 3060 Ti ile hayli hayli oynar. Hocam diğer PC parçalarınız nedir?
Hocam 8 k ya nasıl 3080 bulunur gözünüzü seveyim? En az 12K'den başlıyor. 6800 de 8Kdan başlıyor onda da ya miningli olma ihtimali var ya da yorulmuş olma ihtimali yüksek ya ikinci el olarak 3060 alıp kalan paraya sisteminin diğer parçalarını yükseltebilir ya da sıfır olarak 3060 alıp kafasının rahat olması daha iyi bir durumdur.
Hangi ayarda götürecek onuda söyleseydin.5 sene 1660S de götürür misal. Bende 3060ti kullanıyorum hiç dediğin gibi goturcek gibi durmuyor son çıkan oyunlara bakilirsa
8GB VRAM ve yeni nesil teknolojilerden mahrum kalması sebebiyle 4000 serisi varken ve 5000 serisinin de gelmesi yakınken 3060TI alınmaz. 8000TL bütçeyle biraz daha beklersen 4000 serisi kart bulabilirsin. Ha 2. el problem olmaz dersen çok daha iyi kartlar şu anda da var.