2024 yılında iPhone 13 alınır mı?

Bütçe
32000-35000

uDuokhai

Hectopat
Daha fazla  
Şu an 7 Plus kullanıcısıyım. Batarya dışında her konuda memnunum halen çok akıcı. iPhone 13 fiyatına denk S24 var fakat iOS gerçekten çok akıcı ayrıca Hz farkı önemli değil. Biliyorum bu fiyata S24 daha iyi özellikler sunuyor fakat iPhone daha çok hoşuma gidiyor ve Instagram gibi uygulamalarda daha optimize olduğunu düşünüyorum. Sizce 13 alsam 4-5 yıl götürür mü? iOS 20 aldıktan sonra 2-3 yıl idare edebilir miyim?

35K civarına satılıyor kampanyalarla, çift kredi kartı kullanıp kredi kartı kampanyalarıyla birleştirip 33K civarına denk getirilirse alınabilir bence.

Ben de 13 kullanıyorum ve güncelleme ihtiyacı hissetmiyorum. 2-3 yıl sonra bataryasını değiştirmeniz gerekir. 3 yıl sonra satıp 15 filan alırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir günü rahat çıkartıyor mu ve oyun oynuyor musunuz ?

2025'e giriyoruz, iPhone 15 dahi 16'daki AI fonksiyonlarını tam almadı, basbayağı bir sene önce release edilmiş telefon eski kaldı, bu durumda iPhone 15 bile alınmaz bana göre. Ha telefonu sadece arkasında elma görünsün diye alan biri için farketmez tabii.

Mesele arkadaki elma görünümü değil. Alışkanlık ve ekosistem. Arkadaş eğer saatini aldıysa kulaklığını aldıysa mecbur iPhone alacak Samsung alamaz ya. Soruna gelince senin de dediğin gibi illa iOS istiyorsan 13 alınır ama iOS dışına çıkabilirsen S25 bekle.

14 kullanıyorum günde 6 saat ekran süresi en az 3 saat ekran kapalı internet paylaşma ve tüm gün Apple Watch bağlı ve ile 7.30'da şarjdan çıkarıp 23.00'de ise geri yüzde 6-7 civarlarında şarja takıyorum. Pil sağlığı 85. iPhone 13'ün de bundan çok bir farkı yoktur o yüzden hala alınabilir ama 15 almak kesinlikle çok daha mantıklı.

8 Plus'ı bilerek iOS 16'ya geçirmeyip iOS 15'te bıraktım ve hala uygulamaların %95'ini açıyor ve güncelliyor. Şu an iPhone 16'da iOS 18.1 kullanıyorum ve ikisinde de lazım olan her uygulamayı kullanıyorum. 8 Plus'ta bir uygulama eksik ve bir uygulama güncellenmiyor o kadar. Hesabı siz yapın. Güncelleme almayı bıraktıktan sonra elbet idare eder iki yıl belki üç yıl ama yine pil sorununuz olur. Ben de ikilemde kalmaktan çıka çıka 13, 15 derken iPhone 16'ya çıktım yani. Sırf kafam rahat olsun diye. Ha 13 yine de şu önümüzdeki 4 yıl rahat ettirir bence.

Başlıkta performans, batarya, arayüzden bahsediyorum ve sen diyorsun ki elma görünsün diye alan biri?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…