Problem şurada, dediğin telefonlar giriş seviyesi. Her Android bir değil ki. Samsung'un s ile a serisi arasında mesela fazlasıyla fark var.
Mesela, ben M21'den 15 Pro'ya geçtim geçtiğimiz ay. M21 evet kasıyordu, kamerası da iyi değildi. Peki ben bunun için Android'leri mi suçlamam gerekli? Hayır, döneminde aldığım giriş seviyesi telefonu suçlamam gerekli. Dönemin üst seviyesi S20 FE'yi kullanan bir tanıdığım var; kamerası da güzel, kasma da yapmıyor.
Yani, A21 de S23 de Android. Pekala, A21'in kötü olması S23'ü kötü kılar mı? Asıl soru burada işte.
IPhone'da bu meselenin olmama sebebi, işte giriş seviyesi telefon yapmıyorlar. SE'ler bile orta seviyeye hitap ediyor, ki pek sevilmeseler bile. Lakin her telefon gibi eskiyorlar, özellikle XR'ın 6 yaşında olduğunu unutmaman lazım.
Kısacası, Android tek bir telefon değil. XR biteli çok oluyor. 6000 civarına bulabileceğin S10'lar bile kamera ve ekran gibi konularda çok daha iyiler.
Bütçene göre ikinci el S21 FE Snapdragon'lar bulunmakta. Ve şunu söyleyebilirim ki, XR'a göre çok daha memnun kalırsın. Her konuda daha üstün bir telefon kendisi.