2024 YKS sayısal 55 bin ile mezuna bırakılır mı?

m0zzYs

Hectopat
Yer
Afyonkarahisar
Daha fazla  
Arkadaşlar sayısalda 55k yaptım. Çalıştım ama belli bir programım, düzenim yoktu. Matematikten hep kaçmıştım, zaten sınavda da bedelini ödedim. Sene başında hedef bile belirlememiştim. Öyle canım ne isterse onu çalışıyordum anlayacağınız. Sonuçlar açıklanınca annem babam gayet iyi bu sene yaz git dediler çünkü çalıştığımı görmüşlerdi ama ben daha iyisini yapabileceğimi biliyorum, potansiyelim var, kendime güveniyorum. Şehrin en iyi ikinci lisesinde okudum. Mezuna kalırsam kendim çalışacağım ve yapacağıma inanıyorum ama nitelikli öğrenci sayısının bu sene de görüldüğü gibi epey artması nedeniyle kalırsam daha kötü mü yaparım düşüncesi arkadaşlarımdan bana da geçti. Ne yapacağımı bilemiyorum, bilgili deneyimlemiş birisi cevap verirse sevinirim.(not: 2007'li olduğum için mezuna kalırsam kaybedeceğim bir şeyim yok diye düşünüyorum.)

Güzelce açıklamışsın fakat hangi bölüm istiyordun? İstediğin bölüm gelemeyeceğini düşündüğün için mi tekrar hazırlanmak istiyorsun?

Bende 2007 liyim. Hayata önden başlıyoruz. Bence çok uç üniversiteler ile ilgili hedefin yoksa veya tıp istemiyorsan mezuna bırakmaya değmez. Üniversitede önemli olan senin kendine ne kattığındır. Dediğim gibi o uç üniversitelere gitmeyi düşünüyorsan mezuna bırakmaya değebilir. Örneğin ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ gibi üniversiteler.

Güzelce açıklamışsın fakat hangi bölüm istiyordun? İstediğin bölüm gelemeyeceğini düşündüğün için mi tekrar hazırlanmak istiyorsun?
önceliğim tıp,olmazsa pc mühendisliği istiyorum

sen kaç bin yaptın knk merak ettim

İstediğin bölüm gelmediyse mezuna bırakmanı öneririm, çünkü kimse sevmediği bir işte yıllarını harcamak istemez. Severek yapabileceğin işler doktor ve PC mühendisliği ise ve gelmedilerse mezuna bırak, sıkı çalış ve puanını yükseltip istediğin bölüme git, bu sayede sevdiğin işte çalışmış olursun.

Matematikten kaçarak nasıl o kadar yaptın?

Bence tıp istemşyorsanız gerek yok güzel okullar var gibi.(kendiniz karar verin sizin hayatınız)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…