2024 yurt dışı telefon alınır mı?

utkuyuksel

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci
Gigabyte A520M-K V2 AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
Apacer Panther Black-Gold 16 GB (2x8) DDR4 3200 Mhz CL16 Ram
Asrock Radeon RX 6600 PULSE 8GB GDDR6 128Bit DX12 AMD Ekran Kartı
AGI 256 GB NVMe M.2 SSD 3500MB/s Okuma / 3100MB/s Yazma
Rampage 550 W Güç Kaynağı
Meslek
İnşaat Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. 30 Temmuz 2022 tarihinde kendime Amerika houston Apple Store'den iPhone 13 satın aldım ve pasaporta işlettim. Sizlere 2 adet soru yöneltmek istiyorum. Birincisi bu telefonu 1 Ocak 2025 itibarıyla satabilir miyim? İkincisi ise yurt dışından 15 Pro almayı düşünüyorum ama bu sefer pasaporta kaydetmeyeceğim çünkü kayıt ücreti çok fazla oldu. Çevremde çok fazla yurt dışı telefon alıp işletmeden kullanan var. Bu iş nasıl oluyor? Güncel olarak yurt dışından 15 Pro alsam kaydetmeden nasıl kullanırım ve ne kadar kullanabilirim?

Kaydetmeden sanırsam 1-2 yılda bir aldığınız ülkeye götürmeniz gerek IPhone'larda böyle Android telefonlarda IMEI atılıyor.

180 gün bedava kullana biliyorsun 180 gün biterse şöyle yapabilirsin bir tane iPhone 6 alıp iCloud eşleştrip kullanabilirsin 180 gün kullanırsın ama telefonu hep taşıman lazım bayağı işkence oluyor tavsiyem Türkiye'den almak. İlla yurt dışından alacaksan Türkiye'de IMEI atıyorlar ama ne kadar sağlıklı bilinmez.

30 Temmuz 2022 tarihinde kendime Amerika houston Apple Store'den iPhone 13 satın aldım ve pasaporta işlettim. Sizlere 2 adet soru yöneltmek istiyorum. Birincisi bu telefonu 1 Ocak 2025 itibarıyla satabilir miyim?

Evet satabilirsin hocam. Hem de artık Türkiye cihazı olacağı için yani her kişinin üstüne olan hatla açılacağı için o dönem 2. el aynı kozmetikte bir iPhone 13 TR cihazı kaç paraysa sen de o parayı isteyip satacaksın. Cihazın artık Türkiye cihazı oluyor.

Aldıktan sonra her sene 8 ay kullanım hakkınız oluyor. Bu süre her 1 Ocak tarihinde yenileniyor yani 8 ay hakkınız geri veriliyor. Şu an alırsanız 2025 Ağustos tarihine kadar kullanabilirsiniz. Kapandığı zaman eski bir iPhone 6S-SE1 alarak SIM kartı ona takarak Apple'ın kendi özelliği olan iCloud arama yönlendirme ile gelen aramalarınızı ve internet paketinizi yeni iPhone'unuzda kullanabilirsiniz. Bu dediğim son dört ay için idare etmelik bir yöntem.
Tavsiyem düz 13'ü sattıktan sonra aynı paraya direkt yurt dışı sıfır 16 Pro alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…