Merhaba. Biraz uzun konuşacağım. 6 sene boyunca iPhone 7 kullandım birkaç aydır iPhone 11 kullanıyorum. Biraz garip gelecek ama iPhone 7 gibi eski kasa IPhone'leri seviyorum
incecik küçücük çok hafif ama hepsinin içi canavar gibi, eski olmasına rağmen eskiymiş gibi bir hava vermiyor. iPhone 7'mi oynaması için küçük kuzenime bıraktım hala kaymak gibi çalışıyor ve telefon donuyor mu diye sorduğumda hayır cevabını verdi. 2024'te bile böyle performans vermesi şaşırttı doğrusu. Asıl konuya geleyim. Telefonla çok uğraşmıyorum. Özellikle dışarıdayken telefona neredeyse elimi bile sürmüyorum. iPhone 11'e alışamadım yıllarca küçük kasa kullanınca devasa geldi kasası ve otururken cebime sığmıyor elimde tutmak ya da masaya koymak zorunda kalıyorum. Telefon biraz ağır. Uzun süreli kullanımda elimi ağrıtıyor özellikle yatarken bakınca. Bunlar basit dezavantajlar gibi gelse de bence hiç konforlu değil. Acaba yenilenmiş telefon olarak 3 bin TL fiyat bandındaki iPhone 7'ye veya iPhone 11 ile aynı işlemciye sahip SE2 modeline (5-6 bin TL) mi geçsem diye düşünüyorum. 12 mini gibi telefon kullanmayı çok isterdim ama bütçem yetmiyor şimdilik, 1-2 yıl SE ya da 7 ile devam mı etsem diye düşünüyorum. Diğerleriyle bu konuyu tartışınca bana “deli misin iPhone 11 gayet küçük bir telefon” tarzında şeyler söylüyorlar. Cidden öyle mi yoksa ben mi abartıyorum anlamıyorum. Yoksa yıllarca iPhone 7 kullandıktan sonra bu mu gözüme çok büyük geldi anlamadım. Bir arkadaşımda SE2 var ve elime alınca hep bende mi alsam diye düşünüyorum. Konuya açıklık getirir misiniz? Teşekkürler.