2024'te kullanılabilecek yazılımlar

ShenkaMan

Decapat
Herkese merhaba!
Aylar önce kullandığım ve sizlerin de kullanmasını istediğim yazılımları şu konu üzerinde paylaşmıştım: Faydalı olabilecek yazılım önerileri
Bu konuyu öneri niyetinde açmak istemiyorum. Çünkü ilk açtığımda link üzerinde gördüğünüz konudaki başlığın tekrar saçmalanmasını istemiyorum. 😁

Her neyse. Bu konu üzerinde sizlere daha farklı kullandığım yazılımları sunacağım ancak şimdiden hatırlatmak istiyorum. Sunduğum yazılımlar arasında bilinenler olabilir. Siz bilseniz dâhi en azından bilmeyenler bu konu üzerinde fayda sağlasın istiyorum. Aşağıda paylaştığım yazılımları sizler de indirebilirsiniz.

1. Android emülatör: LDPlayer
BlueStacks yerine LDPlayer kullanmaya başladım çünkü BlueStacks'i 2024'ün yeni aylarında kullandığım sırada pek çok uyumsuz oyun mevcuttu. BlueStacks, uyumlu oyunlar için iyi performans sağlıyor ancak LDPlayer sayesinde pek çok oyunu sorunsuz bir şekilde yüklemeyi başardım. Performans açısından da bir sorun yaşamadım.
İndirme linki: Download and Use LDPlayer on PC

2. Program kaldırma: BC Uninstaller, iObit Uninstaller
BC Uninstaller, pek yenilikçi bir tasarımı olmasa da yazılım olduğunu düşündüğü her şeyi önümüze sunuyor. Revo Uninstaller gibi yayıncı, versiyon, boyut ve daha fazlasını tablo şeklinde görebilmemizi sağlamaktadır. Satırlara eklenen renkler ne tür program olduğunu açıklıyor. (Doğrulanmış serfitika, doğrulanmamış serfitika, Windows Mağazası Uygulaması...)
İndirme linki: Bulk Crap Uninstaller - Remove large amounts of unwanted applications

iObit Uninstaller, ne bilgisayarı yavaşlatıyor, ne de gereksiz. Bu program kaldırma aracı kurulumla gelen programları tespit edebilir, uzun süre kullanılmayan programları tespit edebilir, boyutu büyük programları kaldırmakta yardımcı olabilir. Cihazı daha sağlıklı hâle getirmek için artıkları, kurulum dosyalarını, yazılımın yedek dosyalarını ve daha fazlasını kaldırabilir.
İndirme linki: Download IObit Uninstaller 13 Free - 100% Free Uninstall Programs & Plugins

Peki, Revo Uninstaller neden yok diye soracak olursanız aslında Revo Uninstaller'da tercihim ancak anlattığım iki yazılım benim için ekstra özellikler taşıyordu. Revo Uninstaller bana göre normal ve kullanışlı bir yazılım.

3. Masaüstü düzenleme: iTop Easy Desktop
Ya ben nedense şu iObit ile iTop'un yazılımlarını kullanmadan edemiyorum. Masaüstüm gerçekten karmakarışıktı ve bu karmaşıklığı kurulumda önerilen bu yazılımı keşfederek giderebildim ve bu sayede karmakarışık dosyalar, yazılımlar içeren masaüstü yerine daha düzenli bir masaüstü kullanmayı tercih ettim. Programları, klasörleri ve dosyaları ayrı bir yerde tutabilirsiniz. Üstüne kendi tercihinize bağlı olarak kutu da oluşturabilirsiniz.
İndirme linki: Auto Organize Your Desktop for Free with iTop Easy Desktop

4. Donanım izleme: HWMonitor
Bu forumda bir konuya yardım ederken bu yazılımı keşfetmiştim ama sonrasında o konuya ne oldu bilmiyorum. Bu yazılım donanımın sıcaklığını, voltajını, fan hızını ölçmektedir. Arada cihazın sağlığına göz atmak için iyi bir seçenek olabilir.
İndirme linki: DOWNLOADING HWMONITOR_1.54.EXE | CPUID

5. Otomasyon ve betik yazma: AutoHotkey
İlginç bir şekilde bu yazılımı da bir konuya yardım ederken keşfettim ve gayet kullanışlı olduğunu öğrendim. Bu yazılımı Windows'u kullanırken girdiğimiz betik sayesinde daha pratik olmamızı sağlıyor. Mesela ChatGPT'ye her uygulama için tam ekran yapmayı sağlayan bir betik yazdırdım ve tam ekran olması isteyen birine yardım etmeye çalıştım: Windows tam ekran yapma
İndirme linki: AutoHotkey

6. MIDI ses sentezleyici: Gashisoft GXSCC
Bu yazılım, MIDI dosyalarını alıp 8-bit tarzı oyun müziklerine benzer ses üretir. Şaşıracaksınız ama bu yazılım yaklaşık 1 MB içeriyor. Bu ne kadar kullanışlı tartışılır ama 8-bit müziklerini seviyorsanız bence gayet kullanışlı.
İndirme linki: GXSCC Mirror

7. MP3 etiket düzenleme: MP3tag
MP3 dosyaların etiketlerini düzenlemek için kullanılır. Bu yazılımı zamanında nasıl keşfettim bilmiyorum ama bence pratik konusunda başarılı.
İndirme linki: Mp3tag - Download

8. Video dönüştürme ve sıkıştırma: HandBrake
Videoları farklı formatlara dönüştürebilen ve sıkıştırabilen bir yazılım. Özellikle bazı platformlar dosya boyutu konusunda sınırlama getiriyorsa HandBrake doğru seçenek olabilir.
İndirme linki: HandBrake: Downloads

9. Dosya kilidi çözme: Lock Hunter
Hatırlıyor musunuz? İlla ki "Dosya System üzerinde açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor." hatasını alıp durmuşsunuzdur. Bu gerçekten sinir bozucu hâle getiriyordu. Bu yazılım sayesinde klasörün silinmesini engelleyen şeyi algılar ve kapatmayı sağlar. Bu sayede artık bilgisayarı kapatıp açmadan klasörleri silebileceğiz.
İndirme linki: Thanks for downloading our software!

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı