2025 Hyundai i20 alınır mı?

Alınmaz.

1.0-1.2 motora sahip oyuncak gibi araba 1.0-1.2 araba olması Türkiye acısından resmen zaten komedi unsuru eğimli bir ülkeyiz motorlar yoruluyor bu yüzden Avrupa'daki durum gibi 3**.000 km rahat gelemiyor. Yakıt kalitemiz temiz değil bu yüzden motorda işlem olduğu zaman 1.0 araçlar daha pahalıya geliyor. Araba Avrupa'da olsa kesinlikle alın derdim ucuzdur. Bu fiyatlara ikinci el 2016-2018 daha güzel motorlu araçlar alınır. Sürüş açısından son derece bindiğim araçlar arasında ( bütçesine göre) gerçekten çok kötü. İkinci el piyasında 2-3 yıl zararına satarsınız.
Ayrıca belirtim yabancı forumlarda i20 serisinde yakıt pompalarında sorunları olduğunu söylüyorlar.

@Silence59 Neden dislike attınız

Son düzenleme:
Alınmaz.

1.0-1.2 motora sahip oyuncak gibi araba 1.0-1.2 araba olması Türkiye acısından resmen zaten komedi unsuru eğimli bir ülkeyiz motorlar yoruluyor bu yüzden Avrupa'daki durum gibi 3**.000 km rahat gelemiyor. Yakıt kalitemiz temiz değil bu yüzden motorda işlem olduğu zaman 1.0 araçlar daha pahalıya geliyor. Araba Avrupa'da olsa kesinlikle alın derdim ucuzdur. Bu fiyatlara ikinci el 2016-2018 daha güzel motorlu araçlar alınır. Sürüş açısından son derece bindiğim araçlar arasında ( bütçesine göre) gerçekten çok kötü. İkinci el piyasında 2-3 yıl zararına satarsınız.
Ayrıca belirtim yabancı forumlarda i20 serisinde yakıt pompalarında sorunları olduğunu söylüyorlar.

@Silence59 Neden dislike attınız
Bu ülkede zararına giden bişey yok 2 3 yıl içinde araç fiyatları yine uçuşa geçicek şuan konutla araç piyasası durgun çünkü faizler yüksek faiz düşünce bu sefer araçla konutlar uçacak ayrıca sürüş konforu o fiyatlarda ki clio honda city gibi araçlardan çok
daha iyi motor konusunda da anadolu da yaşanılmadığı sürece 1.0 1.2 motor alınabilir eski kafada olmayın

Bu ülkede zararına giden bişey yok 2 3 yıl içinde araç fiyatları yine uçuşa geçicek şuan konutla araç piyasası durgun çünkü faizler yüksek faiz düşünce bu sefer araçla konutlar uçacak ayrıca sürüş konforu o fiyatlarda ki clio honda city gibi araçlardan çok
daha iyi motor konusunda da anadolu da yaşanılmadığı sürece 1.0 1.2 motor alınabilir eski kafada olmayın
1- Türkiye nin büyük bir kısmı dağlık olduğu için maalesef küçük motorlar fazla yoruluyor. Bu yüzden torku yüksek arabalar üretiliyor. Düşük motorlu araç yapılmasının tek sebebi vergilendirme ile alakalı bir şey. Bu yüzden firmalar torka önem veriyor. Yüksek tork belli bir süre sonra motoru yoruyor. (Yüksek tork tek başına motoru yıpratmaz, ancak motorun tasarımına ve kullanım koşullarına bağlı olarak aşınmayı hızlandırabilir.)
2- Türkiye'de nominal ve reel fiyatlandırmada bakış açınıza göre değişir. 200.000 TL bir araba alıp 250.000 satarsınız para kazandım diye bakarsınız. %60 enflasyon ile aslında kazancınız tam tersine zarara döner. Benim kast ettiğim bu olay bu değil zaten siz olayı farklı yere çekmişsiniz. 1-2 yaşındaki araçları ikinci el almaktansa müşteriler kredi faizi düşüklüğü nedeniyle ve 0 araç mantığı ile ikinci el tercih etmiyor. Eğer fiyat manasında cazip bir ücretlendirme olmasa ikinci ele yönelmez bu yüzden zararına satar.

Yakıtı su gibi içiyor denmiş ne kadar doğru bilemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı