2025 senesinde Ryzen 5 5600 alırnır mı?

Bütçe
10000

Avangard

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,

i3 9100F, H310MK, RX 580 (4 GB), 16 GB RAM (2600 MHz), 500 watt 80 Plus sistemimi güncelleştirmek istiyorum; çok büyük bir bütçem yok. Ryzen 5 5600 ve B550 anakart alıp 1–2 sene idare etmek istiyorum. Video render, oyun vs. artık işlemci bana yetmiyor. AM4 nesli yerine AM5’e geçmeyi de düşünüyorum, ama bütçeyi çok zorlayacağını düşünüyorum. 10K bütçeye siz ne önerirsiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Güncel olan iyidir" sözü bütçenin yettiği yere kadardır
Bulduğun 5600+B550M anakart ne kadar ediyor, AM5 ile arasında ne kadar fiyat farkı yaratacak onları sorgulamak lazım
Oyun oynayacağın çözünürlük, kalite beklentin ne bunları belirlemen lazım
Ekran kartı mesela bana kalırsa yükseltilmesi lazım, eğer AM5 tutarı ile AM4 tutarı arasında ekran kartına destek olacak kadar fark ediyorsa mutlaka AM4 al çünkü ileride AM4 düzenini satıp AM5 aldığında iyi bir ekran kartı seni kurtarır

B550 yerine B450'de seni tutar uyguna bulabilirsen AM5 geç tabii. Ramler bu durumdayken biraz zor bilginize.
Bence bütçe zorlaması varsa AM5 sıkıntılı,ekran kartına para kalmaz orası kesin
Artı olarak B450M bakarken Gen4 anakart olmasına dikkat et,Gen3 ler ekran kartına tam performans vermeyebilir

Çok ağır oyun oynayan biri değilim ama bu dönem çok fazla video render işiyle uğraşacağımdan dolayı ekran kartını sona bırakıp, işlemci ve anakartı güncelleştirmeyi düşündüm. 4K ve 2K bekletim yok 1080p benim için yeterlidir.

B550 yerine B450'de seni tutar uyguna bulabilirsen AM5 geç tabii. RAM'ler bu durumdayken biraz zor bilginize.

AM5'e kafam kayıyor ne yalan söyleyim. Ryzen 5 7500F, B650 ile bitirmeyi düşünüyorum bir de bir tane ddr5 RAM alarak.

O zaman render için sana AM5 iyi gider, bu iş için zaten intel düşünme
Ekran kartı da render a etki edebilir ama ben daha çok oyun performanslarına hakimim ama ekran kartı da render için Nvidia tercih edilmeli

O zaman render için sana AM5 iyi gider, bu iş için zaten Intel düşünme.
Ekran kartı da render a etki edebilir ama ben daha çok oyun performanslarına hakimim ama ekran kartı da render için NVIDIA tercih edilmeli.

Dediğim gibi işlemcim ekran kartından beter olduğundan, ilk önceliği ona vermek istedim en azından götürdüğü yere kadar götürsün. Anakart ve işlemci temeli iyi olursa güzel bir NVIDIA ekran kartı takviyesi yaparım diye düşündüm ama şimdilik DDR5 RAM konusu çok fazla baş ağırıtacak gibi duruyor.

DDR4 ilk olarak 2016-2017 gibi çıkmış olması lazım,en azından AMD kanadında Ryzenler ile birlikte geldi
Şu an sene 2025 ve hala daha DDR4 ile sistemler toplanıyor
DDR5 de daha çok yeni bir RAM tipi,aldığında seni 10-15 yıl net götürür,en azından elinde uzun ömürlü bir parça olacak bunu da hesaba katabilirsin

0 olarak işlemci 5700 anakart 4500 RAM 4000 tutar. 2.el taş catlasa islemciyi 4500e bulursun oda çok zor. RAM belki vardır bakın anakart 0 al. 10 taksit falan vardi hepsiburadada belki 7500fde vardır veya b650mr da

Bence bütçe zorlaması varsa AM5 sıkıntılı, ekran kartına para kalmaz orası kesin.
Artı olarak B450M bakarken Gen4 anakart olmasına dikkat et, gen3'ler ekran kartına tam performans vermeyebilir.

Gen 3 destekli PCI slotu olarak tüm B450M'ler ayni şekil A520'lerde böyle minimum B550 falan lazım gen 4 için gereksiz bana sorarsan. 0 2700 3000TL anakart alacak B550 için çünkü. Ekran kartı okdr etkilenmiyor bildiğim kadariyla zaten RX 580 kullanıyor arkadaş.

2.5k diye begenmedigimiz RAM'ler 5K olmuş millet RAM kuyruğuna girecek onu alabilmek için artık. Nacizade tavsiyem kasım'da anakart bulursan uygun fiyatlı LGA 1700 AM4 AM5 çök direk. Render temel amaçsa ve uzun sure değişmeyeceğim diyorsan sana önerim
Bu tarz bir şey al indirimle 10 taksit RAM al gitsin. İçine sinmedi AC Akakçe'yi bak en ucuz fiyata gir Trendyol Hepsiburada'ya yakın fiyata 10 taksit peşin fiyatına ara. Sana kalmış ama temel öncelik render ise yap böyle yoksa al AMD geç.

Son düzenleme:

Son olarak şöyle söyleyeyim Ryzen 5 7500F B650 ve bir tane DDR5 RAM alıp devam etmek istiyorum bütçem 15k ya kadar çıkartabilirim mümkünse sıfır olsun kafasındayım. DDR5 RAM öneriniz varsa alabilirim. RX 580 ekran kartını da sonra değiştiririm PSU ile birlikte.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…