2025 YKS başvurusu doğru mu yapılmış?

Siyun

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir şey soracağım yeni fark ettim. 2025 YKS başvuru yerinde "öğrenim durumu ve kodu" seçeneğinde;5.bir yüksek öğretim programına ÖSYM'CE yerleştirildim fakat kayıt olmadım. Yerini işaretlemişim bana mezuna bıraktığın için bunu işaretlemen lazım dedi. Bende tercih de yapmadım bir yere yerleşmedim lisedeki görevliye de ben tercih yapmayacağım mezuna bırakıyorum dedim. 2007'li 2024 tayfadanım bir sorun olur mu yani OBP falan kırılır mı ya da tercih zamanı bir şey falan olur mu tercih yapacak olursam sorun olur mu cevaplar mısınız? Bir de mezunların başvuru yerinde ne işaretlemesi lazım söyler misiniz? Ben yanlış mı işaretlemişim?

Hocam eğer siz YKS 2024'te bir üniyi kazanıp gitmediyseniz o 5. durumu işaretlemeniz lazımdı büyük ihtimalle bilmiyorum ne olur şimdi bende 2024 tayfadanım sınava girdim ama yazdığım yer çıkmadı(bir üniversite yazmıştım sadece)bende YKS 2025 durum için -4-bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim.- i işaretledim ben. Ortaöğretim dediği lise oluyor diye biliyorum.

Hocam eğer siz YKS 2024'te bir üniyi kazanıp gitmediyseniz o 5. durumu işaretlemeniz lazımdı büyük ihtimalle bilmiyorum ne olur şimdi bende 2024 tayfadanım sınava girdim ama yazdığım yer çıkmadı(bir üniversite yazmıştım sadece)bende YKS 2025 durum için -4-bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim.- i işaretledim ben.

Hayır hiç tercih yapmadım çoğu yere puanım yetiyordu ama ben işaretlemedim yani şu yere bu yere gideceğim öğretmenlik vs falan filan hiçbir şey yazmadım yani görevli yaptırıyordu işte bende tercih yapmak istemiyorum mezuna bırakacağım diye ayrıldım. Yani sonuç olarak ne tercih yaptım ne bir yere yerleştim şimdi de açayım bakayım göz gezdireyim dedim. Beni bir korkuttu acaba yanlış mı işaretledim dedim yani bir sorun falan olur mu acaba ÖSYM sistemden benim herhangi bir üniversitede olmadığımı mezun olduğunu göremez mi?

Hayır hiç tercih yapmadım çoğu yere puanım yetiyordu ama ben işaretlemedim yani şu yere bu yere gideceğim öğretmenlik vs falan filan hiçbir şey yazmadım yani görevli yaptırıyordu işte bende tercih yapmak istemiyorum mezuna bırakacağım diye ayrıldım. Yani sonuç olarak ne tercih yaptım ne bir yere yerleştim şimdi de açayım bakayım göz gezdireyim dedim. Beni bir korkuttu acaba yanlış mı işaretledim dedim yani bir sorun falan olur mu acaba ÖSYM sistemden benim herhangi bir üniversitede olmadığımı mezun olduğunu göremez mi?

Hocam siz bence bir rehber hocanızla görüşün çünkü yanlış yönlendirmek istemem bir de herhangi bir üniversiteye gitmemişsiniz YKS 2024 ten sonra ama yanlış durumu işaretlemişsiniz ÖSYM'ye ben olsam güvenmezdim çünkü sonuçların açılacağı her sene donan takılan çöken bir uygulamadır kendisi ve hocalar bize YKS'den sonra karne puanınızı güncelleme süresi bitene kadar kendiniz güncelleyin derdi sınav senesinde yani biz güncellerdik kendi karne puanımızı ÖSYM değil. Bence siz dediğim gibi rehber hocanıza danışın mezun olsanızda yardımcı olur.

Hocam siz bence bir rehber hocanızla görüşün çünkü yanlış yönlendirmek istemem bir de herhangi bir üniversiteye gitmemişsiniz YKS 2024 ten sonra ama yanlış durumu işaretlemişsiniz ÖSYM'ye ben olsam güvenmezdim çünkü sonuçların açılacağı her sene donan takılan çöken bir uygulamadır kendisi ve hocalar bize YKS'den sonra karne puanınızı güncelleme süresi bitene kadar kendiniz güncelleyin derdi sınav senesinde yani biz güncellerdik kendi karne puanımızı ÖSYM değil. Bence siz dediğim gibi rehber hocanıza danışın mezun olsanızda yardımcı olur.

Bende güncelleme yaptım zaten ama şimdi ben hocayı nereden bulayım aga liseyemi gideyim ya sistemde gözükmez mi acaba mezun olmadığım chatqpt ye falan sordum bir şey olmaz OBP falan kırılmaz ÖSYM görür sadece tercih işlemlerinde karışıklık olabilir falan dedi ama

Bende güncelleme yaptım zaten ama şimdi ben hocayı nereden bulayım aga liseyemi gideyim ya sistemde gözükmez mi acaba mezun olmadığım chatqpt ye falan sordum bir şey olmaz OBP falan kırılmaz ÖSYM görür sadece tercih işlemlerinde karışıklık olabilir falan dedi ama.

Hocam ÖSYM hakkında hiçbir şey diyemem ya rehber hocası için liseye gidebilirsiniz ya da bazı YKS kanalları vardı sosyal medyada ya da Instagram'da falan belki onlara da danışabilirsiniz belki yardımcı olabilirler. Karmaşık bir durum olmuş sizin için.

Hocam ÖSYM hakkında hiçbir şey diyemem ya rehber hocası için liseye gidebilirsiniz ya da bazı YKS kanalları vardı sosyal medyada ya da Instagram'da falan belki onlara da danışabilirsiniz belki yardımcı olabilirler. Karmaşık bir durum olmuş sizin için.

Sorma ya nereden gittim de güvendim bu mla ben ya bir şeyi bilmeden başkalarına göre iş yaparsan böyle olur işte şu YKS kanallarına örnek verebilir misin?

Vallahi hocam inşallah 2024 mezunu olduğum gözükür. Elemana güvendiğimden bak bir sıkıntı falan yok değil mi doğru işaretledik değil mi diye sordum doğru dedi oda geçen sene üniversiteye girdi sonra orada tekrar hazırlandı onun OBS kırılacak şimdi bana tercih zamanı seninki de kırılacak falan dedi bak başvuru sayıları falan da düştü. Yani 2021 gibi oldu ykye girenlerin sayısı(zira mezunların OBP'si kırılıyormuş ona göre) iletişimi falan kestim çok sinirliyim cidden inşallah OBP falan kırılmaz ya da sıkıntı olmaz ya ÖSYM görüyordur herhalde sistemde diye umut ediyorum ben nasıl böyle bir şey yaptım ya otistik gibi hissediyorum kendimi 2007LIYIz bir de 2.mezuna kalmaklamı uğraşalım sonuçlarda açıklanmadı zaten şimdi liseye gitsem rehber hocası oradan ayrıldımı belli değil tayini çıkmış falan olabilir bir de lise bana uzak bayağı otobüsle 1.30 saat falan vallahi chatqpt sordum öyle dedi işte OBP kırılmaz başvuru yerinde yaptığın hata olsa bile dedi sadece işte özel bilgiler doğru olması gerekiyormuş bende bir tek bu dediğimde hata yaptım galiba onun yüzünden bir de senin dediğin gibi şu kanallara ya da bazı YouTube'daki hocalara mı sorsam ya benimle dalga geçecekler şimdi kafayı yiyeceğim inşallah bir şey olmaz sınavda saçma geçti zaten

Son düzenleme:
Sorma ya nereden gittim de güvendim bu mla ben ya bir şeyi bilmeden başkalarına göre iş yaparsan böyle olur işte şu YKS kanallarına örnek verebilir misin?

Vallahi hocam inşallah 2024 mezunu olduğum gözükür. Elemana güvendiğimden bak bir sıkıntı falan yok değil mi doğru işaretledik değil mi diye sordum doğru dedi oda geçen sene üniversiteye girdi sonra orada tekrar hazırlandı onun OBS kırılacak şimdi bana tercih zamanı seninki de kırılacak falan dedi bak başvuru sayıları falan da düştü. Yani 2021 gibi oldu ykye girenlerin sayısı(zira mezunların OBP'si kırılıyormuş ona göre) iletişimi falan kestim çok sinirliyim cidden inşallah OBP falan kırılmaz ya da sıkıntı olmaz ya ÖSYM görüyordur herhalde sistemde diye umut ediyorum ben nasıl böyle bir şey yaptım ya otistik gibi hissediyorum kendimi 2007LIYIz bir de 2.mezuna kalmaklamı uğraşalım sonuçlarda açıklanmadı zaten şimdi liseye gitsem rehber hocası oradan ayrıldımı belli değil tayini çıkmış falan olabilir bir de lise bana uzak bayağı otobüsle 1.30 saat falan vallahi chatqpt sordum öyle dedi işte OBP kırılmaz başvuru yerinde yaptığın hata olsa bile dedi sadece işte özel bilgiler doğru olması gerekiyormuş bende bir tek bu dediğimde hata yaptım galiba onun yüzünden bir de senin dediğin gibi şu kanallara ya da bazı YouTube'daki hocalara mı sorsam ya benimle dalga geçecekler şimdi kafayı yiyeceğim inşallah bir şey olmaz sınavda saçma geçti zaten.

Yanlış yönlendirildim dersin ya dalga geçerlerse de n'olacak klave delikanlıları onlar. Okullarda wp grupları olur onlara sorabilirsin okul müdürüne de sorabilirsin okulun sitesine girip hatta oradan rehber hocanın veya müdürün nosunu bulup wpden de durumu anlatabilirsin okul sitesine girdinmi okul kadrosu diye bir sekme var orada yazar ya maili ya numarası siteyi biraz kurcala. Hocam ben Instagram'yı neredeyse hiç kullanmıyorum sadece hesap var ama illaki çıkar YKS diye hesap aratınca bir de onlarca YouTube hocaları var YKS Türkiye rekortmeni İsmail Murat aydın(bu adam 3 kere 1. oldu ygs LYS ve YKS)-Coğrafya'nın kodları-mert hoca-matematiğin güler yüzü -merkeze teğet-heisenberg YKS vs bunları reklam için söylemiyorum bu kanalların güncel videolarının altına yorum olarak da sorabilirsin her zaman ders sorulmuyor yorumlarda yani bu işlerden anlayan birini bulman lazım belki yorumlarda bu işerlden anlayan biri sana cevap yazabilir bir de mezuna kaldım diye üzülme senin şöyle bir avantajın var 1 sene daha rahatça deneyebilirsin YKS'yi 2007 olduğun için ama ben 2006'lı olduğum için sene sonuna kadar ya bir şekilde askerliği uzatmam lazım ya da bedelli veya normal askerliğe başvurmam lazım yoksa kaçak sayılabilirim.

Yanlış yönlendirildim dersin ya dalga geçerlerse de n'olacak klave delikanlıları onlar. Okullarda wp grupları olur onlara sorabilirsin okul müdürüne de sorabilirsin okulun sitesine girip hatta oradan rehber hocanın veya müdürün nosunu bulup wpden de durumu anlatabilirsin okul sitesine girdinmi okul kadrosu diye bir sekme var orada yazar ya maili ya numarası siteyi biraz kurcala. Hocam ben Instagram'yı neredeyse hiç kullanmıyorum sadece hesap var ama illaki çıkar YKS diye hesap aratınca bir de onlarca YouTube hocaları var YKS Türkiye rekortmeni İsmail Murat aydın(bu adam 3 kere 1. oldu ygs LYS ve YKS)-Coğrafya'nın kodları-mert hoca-matematiğin güler yüzü -merkeze teğet-heisenberg YKS vs bunları reklam için söylemiyorum bu kanalların güncel videolarının altına yorum olarak da sorabilirsin her zaman ders sorulmuyor yorumlarda yani bu işlerden anlayan birini bulman lazım belki yorumlarda bu işerlden anlayan biri sana cevap yazabilir bir de mezuna kaldım diye üzülme senin şöyle bir avantajın var 1 sene daha rahatça deneyebilirsin YKS'yi 2007 olduğun için ama ben 2006'lı olduğum için sene sonuna kadar ya bir şekilde askerliği uzatmam lazım ya da bedelli veya normal askerliğe başvurmam lazım yoksa kaçak sayılabilirim.

Rehber hocanın numarasını bulamazsan direk müdürle konuş.

Mezuna kalınır ve tercih yapılmazsa OBP düşer mi? bu da OBP kırılıp kırılmama hakkında bilgiler.

Son düzenleme:

Mezuna kalınır ve tercih yapılmazsa OBP düşer mi? bu da OBP kırılıp kırılmama hakkında bilgiler.

Hocam mert hocaya yazdım inşallah görür şimdi bir de YouTube'dan birkaç hocanın son gonderisine yazacağım inşallah bazı öğrenciler ya da hoca görür. Şimdi gece gece lisede ya da lise hocalarına mesaj arama yapılmaz. Bizim rehber hocası da tayin olacaktı diye hatırlıyorum benim bildiğim tercih yapmazsan veya yerleştirilmezsen hiçbir şey olmuyor benim hata sadece bu başvuru yerindeki dediğim yer yine de bazı hocalara ben bir sorayım buradaki görenlerde bir şey yazmıyor zaten 2-3 kişi yazdınız sağ olun çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı