2025'te 3070 Ti 8 GB alınır mı?

5060 Ti 16 GB ile 5K fiyat varsa 3070 Ti gereksiz olur Frame Gen vb şeylerden feragat etmek mantıkli değil kendi ekran kartını sat 0 5060 Ti 16 GB al.

Ben de öyle düşünmekteyim peki 2K monitör aldığımda beni ne kadar götürebilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de öyle düşünmekteyim peki 2K monitör aldığımda beni ne kadar götürebilir.

Ya bana sorarsan 2K abartı 1080p ultrada düzgün bir panelli monitor seni cok cok tatmin edecektir 2K istiyorsan illaki multi Frame Gen DLSS 4 gibi şeyler orta yüksek ayarlarda tutucaktır 2 yıl kadar ama şahsi düşüncem 5060 Ti 2K karti değil.

2.5'luk ekran kartı ve 4.5'luk kaliteli bir PSU masrafı ile 1.5 yıl götürmek bana aslında mantıklı geliyor bilemedim.

8 GB olması şu anki oyunlarda 1080P'de sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum da önümüzdeki yıl satış konusunda şüphelerim yok değil yeni kaliteli bir PSU da ihtiyaç sayılır aslında.

Hiçbir sıkıntı olmaz merak etme zaten oyunları 8 GB'a göre optimize ediyorlar. Dünyada en çok kullanılan ilk 10 ekran kartının çoğunluğu 8 GB veya daha az belleğe sahip. Ben bütün büyük popüler oyunları oynuyorum hiç bir sorun yaşamadım. Seneye VRAM miktarını aşan belki 1-2 bozuk oyun olur onda da yükseğe indirirsin olur biter. Söyleyeceğim şu ki YouTuber'ların click bait videolarına bakıp korkmaya gerek yok. İşte Steam'de en çok kullanılan ilk 10 ekran kartı aşağıda.

8 GB önermiyorum. Zaten 3060'ı 12 GB yapıp koskoca 3070 Ti'a 8 GB VRAM koymayı da anlayamıyorum da konumuz o değil.

Bütçeniz çıkıyorsa ikinci elde 3080, 3080 Ti gibi kartlara yönelebilirsiniz.

8 GB ekran kartı kullanıyorum, 1080P'de bile ultrada oynayamadığım oyunlar oluyor VRAM yüzüden. Mecburen doku çözünürlüğünü kısıyorum. 1440P'de olacakları siz düşünün. Bu durumda hiçbir sıkıntı olmaz demeniz doğru mudur bilemedim.

Açıkçası tam olarak niyetim şu eskimiş olan PSU'yu yeni ve garantili bir PSU'ya yükseltirken ekran kartımı da 1080P'de ultrada her şeyi rahat oynatabilecek ve 2K'da LoL Valorant gibi rekabetçi oyunları oynatırken minimum harcama yapabilmek çünkü hikayeli oyunları 1080p monitörde rekabetçileri 2K'da oynayabilirim ve yeterli bir bütçeye ulaştığımda elimdeki kartı satarak daha iyisine geçebilirim

Alınır o zaman hocam, kriterlerinizi karşılar. Yalnız güncel bazı oyunlarda doku kalitesini kısmanız gerekebilir.

RTX 30 serisine nasıl DLSS 4 gelebilir hocam? DLSS sürümü yazılımsal değil tensor çekirdekleri ile çalışıyor ve her yeni jenerasyonda mimari geliştirildikçe DLSS teknolojiside gelişiyor ben mi yanlış biliyorum? Not: GPU'm RTX 4060 ve DLSS 3 kullanabiliyorum en fazla.

Evet, siz yanlış biliyorsunuz. Şu an RTX 3060 Ti ile DLSS 4 kullanabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…