2025'te MacBook Air M.2 alınır mı?

Jeff_Hardy

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel® Core™ i7 11800H GPU: NVIDIA® GeForce® RTX 3060 Max-P 6 GB GDDR6 192-Bit 130W RAM: Kingston Fury Impact 64 GB 3200mhz DDR4 Ekran: 17,3 FHD 1920x1080 300Hz sRGB %100 IPS

SSD: Samsung 980 PRO M.2 SSD PCIe 4.0 2 TB SSD2: Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD PCIe 3.0 2 TB

WI-FI: Intel® Wi-Fi 6 AX201, 2x2+ Bluetooth 5.2 Klavye: SteelSeries RGB Per Key Gaming Keyboard
Meslek
Müzisyen
Merhaba, babama hediye olarak bir MacBook Air almak istiyorum, şu an fiyat olarak en avantajlısı doğal olarak M.2 olanı.

Teams üzerinden ders veriyor, Office 365 uygulamalarını yoğun kullanır, fotoğraf ve video görüntüler, internette gezinir. Tamamen bu işler için kullanacak.

En az 7-8 yıl götürsün istiyorum fakat zaten 2021 yılında çıkmış, doğal olarak çekincelerim var. Bu cihaz alınırsa ne kadar götürür, normal Windows bir cihaz yerine 20 bin lira farkla almaya değer mi? İlk defa MacBook kullanacak.

Herhangi bir elektronik cihaz icin 7-8 gotursun kafasiyla almak cok dogru degil ne olacagini kestiremeyiz ancak teoride bu isleri yapmak icin yeterli gucu olur mu derseniz olur. Dediginiz isleri bugun 7-8 yasindaki bir Mac'de yapar ki M serisi cidden cok uzun omurlu. M1 Air'le bile sorun yasamazsiniz. Cihazi kullanirken de sacma sapan Windows sorunlariyla ugrasmaz baban, kafaniz agrimaz. Ac - kullan - kapat mantigina uygun cihazlar.

Bütçe nedir? Yardımcı olabilirim.
Bütçe 40 bin kadar, vade farksız taksit seçeneği olması önceliğim.

Herhangi bir elektronik cihaz icin 7-8 gotursun kafasiyla almak cok dogru degil ne olacagini kestiremeyiz ancak teoride bu isleri yapmak icin yeterli gucu olur mu derseniz olur. Dediginiz isleri bugun 7-8 yasindaki bir Mac'de yapar ki M serisi cidden cok uzun omurlu. M1 Air'le bile sorun yasamazsiniz. Cihazi kullanirken de sacma sapan Windows sorunlariyla ugrasmaz baban, kafaniz agrimaz. Ac - kullan - kapat mantigina uygun cihazlar.

Aynen öyle, tam da bu yüzden almak istiyorum. Hem bir ayağı alışsın, hem Windowsla uğraşmasın, hem pratik şekilde işlerini hızlıca halledebilsin istiyorum. Uzun ömürden kastım bu yapacakları için geçerli, bu işleri ne kadar uzun süre yapabilir o önemli. M4 almaya değer mi bilmiyorum, ancak M3 ile M2 arasında ray tracing, 3nm, wifi 6e, fazladan 2 sene daha yazılım desteği gibi önemli noktalar var. Arada 5 bin lira fiyat farkına bu özellikler değer mi?

Bütçe 40 bin kadar, vade farksız taksit seçeneği olması önceliğim.

Aynen öyle, tam da bu yüzden almak istiyorum. Hem bir ayağı alışsın, hem Windowsla uğraşmasın, hem pratik şekilde işlerini hızlıca halledebilsin istiyorum. Uzun ömürden kastım bu yapacakları için geçerli, bu işleri ne kadar uzun süre yapabilir o önemli. M4 almaya değer mi bilmiyorum, ancak M3 ile M2 arasında ray tracing, 3nm, wifi 6e, fazladan 2 sene daha yazılım desteği gibi önemli noktalar var. Arada 5 bin lira fiyat farkına bu özellikler değer mi?

M2'de bu dedikleriniz icin yeterlidir gayet ancak alabiliyorsaniz M3 almaniz cok daha iyi olur. Taksit konusunda kartiniza bakarak karar verirsiniz.

M2'de bu dedikleriniz icin yeterlidir gayet ancak alabiliyorsaniz M3 almaniz cok daha iyi olur. Taksit konusunda kartiniza bakarak karar verirsiniz.

Merhaba, az önce Macbook'ların ikinci el değerini de göz önüne alınca M2'li olan versiyonu aldım. Umarım ömrü uzun olur. M3'lerin işlemcisi daha içime siniyordu ancak babam kullanacağı için gündelik hayatta bu farkı hissetmeyeceğini düşünüyorum. Yazılım konusunda ise ios gibi düşünülmemesi gerektiğini okudum, bir çok uygulama zaten harici indirildiği için problem olmayacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı