2025'te Windows 10 kullanıcısı çok olursa desteği devam eder mi?

706111

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar bir gün Windows 10 bitecek diye çok korkuyorum.
Acaba 2025'te çok kullanıcı olursa, Microsoft destek vermeye devam edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen Microsoft'un keyfine kalmış. Windows 10 son işletim sistemi olacak demişlerdi 10 çıktığında ama şimdi 12'den bile bahsediliyor. Düşün işte tamamen keyfi adamlardaki sistem. Bu durumda korkacak bir şey yok ki güncelleme gelmediği zaman yine kullanmaya devam edebileceksin bir şey değişmeyecek. Windows XP bu kaderi yaşadı ve uzun yıllar kullanılmaya devam etmişti.

Windows 7'nin bile suyunu çıkartana kadar kullandılar. Asıl destek bitmesine rağmen güvenlik güncelleştirmeleri almaya devam etti. Çok radikal bir karar vermediği sürece kullanamamak için bir sebep yok.

Tamamen Microsoft'un keyfine kalmış. Windows 10 son işletim sistemi olacak demişlerdi 10 çıktığında ama şimdi 12'den bile bahsediliyor. Düşün işte tamamen keyfi adamlardaki sistem. Bu durumda korkacak bir şey yok ki güncelleme gelmediği zaman yine kullanmaya devam edebileceksin bir şey değişmeyecek. Windows XP bu kaderi yaşadı ve uzun yıllar kullanılmaya devam etmişti.
Umarım zor kesilir desteği. Eğer kullanıcı bir tarafta çok ise büyük olaslıkla desteğe devam edebilir gibime geliyor.

Windows 7'ye acımayan şirket Windows 10'a mi acıyacak?

Windows 7'ye 2 yıl daha güvenlik güncellemeleri sağlamışlardı, onu unutmayalım. Belki şirketler içindi ama kullanıcılar da sonuçta kurabiliyordu; ayrıca burada kurulum konusu açılmıştı. İsterse Windows 12 çıksın, hiç önemli değil, çünkü PC'ler desteklemedikten sonra bir anlamı yok. O yüzden 2025'e kadar ya da 2025'ten sonra da Windows 10'un kullanıcı sayısı azalmak yerine aynı civarlarda kalabilir veya artabilir.

Windows 11'de olduğu gibi Windows 12'de de zorunluluk kısıtlamaları daha da artacak veya aynı kalacak, bu yüzden yüklenme sayısı değişmez. Bir de Windows 11 gibi sorunları olan bir işletim sistemine benzerse durumlar daha da değişir. Şimdi, Windows 11 çıkan yeni PC'lerde yüklü olarak geldiği için sayı çok düşük değil veya idare edilebilecek civarda görünebilir.

Windows 11 otomatik yüklü gelmese ve Windows 11'i bazı uyumluluk sebepleri yüzünden kullanma zorunluluğu olmasa, emin olun sayı daha da düşük olurdu. 2024'e şurada 2 aydan az süre kalmış, hiçbir sonuç değişikliği yaşanacağını zannetmiyorum.

Microsoft bence her şeyin farkında, Windows 11'de de apaçık Windows Vista vakası yaşanıyor. O yüzden Windows 10'un desteğini uzatabilir. Windows Central'in Türkçe'ye çevrilmiş alıntılanmış kısa haberine göre;

“Windows'un yeni patronlarının Windows 10 kullanıcılarını belirli yeni özellikler ve hizmetlerle güncel tutmaya istekli olduğunu ve Windows Copilot'un şirketin eski işletim sistemine geri taşımayı planladığı bir avuç özellikten sadece biri olduğunu duydum.” ifadelerine yer verildi.

Eğer ki bu gerçekse, bu durumda Windows 10'un desteğini uzatacaklar, yeni özellikler ve güncellemeler yayınlamaya devam edecekler. Microsoft zamanında “Windows 10 son işletim sistemi olacak, uzun yıllar boyunca geliştirmeye devam edeceğiz” demişti. Daha sonra ne oldu, Windows 11 çıktı. Kısacası Microsoft'un ne yapacağı ve sağı-solu belli olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı