2026 ortaöğretim KPSS çalışma planı nasıl olmalı?

Gokhan Bird

Hectopat
Bu yıl üniversiteye başlıyorum, büyük ihtimalle İstanbul'da lisans okuyacağım. Ailem maddi olarak çok iyi durumda değil, o yüzden bir yandan çalışmam gerekiyor. Ama asgari ücretle sürünmek yerine ortaöğretim KPSS'den 90-95 üstü puan alıp okuduğum şehre atanmayı planlıyorum. Böyle bir yol çizdim kendime ama nasıl çalışmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok. Matematik ve Türkçe temelim var ama diğer dersler için nereden başlamalıyım? Hangi YouTube kanallarını ya da playlistleri önerirsiniz? Bir de hangi soru bankalarını önerirsiniz? Üniversite başlayınca bölüm dersleri, sınavlar vs. derken zor olur diye boşken bu işe gireyim dedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

2-3 soru bankası çözün her dersten ve deneme çözün bol bol. Çıkmışları da çözün. Konu anlatımı için Yediiklim ve Benim Hocam gibi kanalları kullanabilirsiniz.

Merhaba, tarih için Mehmet Celal Özyıldız'ı önerdiler genelde ama playlistine baktığımda 130'dan fazla video var. Ramazan Yetgin'de de aynı şekilde bayağı uzun bir seri var. Bu videoların hepsini not alarak izlemem gerekiyor mu, yani ortaöğretim KPSS için gerçekten hepsi şart mı, yoksa eleyebileceğim konular var mı?

Konu elemek şu an hem YKS hem de KPSS için çok erken. Çalışabilecek boş vaktin varsa, ağır bir işte çalışmıyorsan otur çalış. Celal hoca tarih için mükemmeldir. Kaynak olarak Benim Hocam KPSS işini çözmüş, gerçekten hakkını veriyorlar hem ders anlatım videoları hem de soru kaynakları gayet mükemmeldir.

Ramazan'ı dinledim ama bazı kısımları uzatıyordu. Yeni videolar çekti herhalde. Bu sene hoca değiştirmeyi düşünüyorum. Dinlenir ama tarih biraz uzun ve hikayeli anlatım seviyorsanız iyi olur.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ramazan Yetgin'in anlatımını pek beğenmedim o yüzden 2025 Mehmet Celal Özyıldız'ın playlistiyle ilerleyeceğim.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ramazan Yetgin'in anlatımını pek beğenmedim o yüzden 2025 Mehmet Celal Özyıldız'ın playlistiyle ilerleyeceğim.

En önemlisi anladığınız hocadan izlemeniz olur zaten. Başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…