2026 TYT sınavı için nasıl hazırlanılmalı?

Particle Cannon

Hectopat
Türk Hava Kurumu yada Kapadokya Üniversitesinde Uçak Teknolojisi bölümünü okumayı planlıyorum. Bu bölüm için en iyi ve en yüksek puanı isteyen üniversiteler. Elimdeki kaynaklar:
Matematik: Mert Hoca 70 Günde kamp kitabı ve soru bankası ayrıca Bilgi Sarmal Soru Bankası ve 3D
Geometri: Kenan Karanın Kamp Kitabı ve soru bankası.
Fizik: Vip Fiziğin Kamp kitabı ve soru bankası.
Kimya: Görkem Şahin kamp kitabı ve soru bankası.
Biyoloji: Betül Biyoloji kamp kitabı ve soru bankası.
Paragraf: 0 Risk, Kronometre kitapları elimde var.
Sosyal kısmında Felsefe ve Coğrafya için elimde kamp kitapları var Bu kitaplar yeterli midir ? ayrıca nasıl çalışmamı önerirsiniz ? aynı gün kimya biyoloji fizik yorar mı ?

Biyoloji olarak Benim Hocam / Zeliha yücel öneririm.
Coğrafya çalışılmamalı bence zaman kaybı olarak görüyorum zaten TYT'de genelde 2 yorum - 3 bilgi çıkıyor 3 soru için bakmaya değmez.
Felsefe Yusuf mert full tekrar öneririm. Onun dışında soru bankası falan çözülmemeli işi zamana bıraksan olur her deneme sonrası yapamadığın sorulara kafa yorsan 5/5 gelir gibi.
Matematik olurda mert hocadan anlamazsan ilk deneyeceğin Bıyıklı matematik olmalı.
Sana tavsiyem 1 günde 1 sözel+1 sayısal ders olarak gitmen
Sadece TYT çalışcaksan zamanın bol ama şimdiden başlaman iyi olur.

Ve en önemlisi TYT çözerken 150dakika olarak çözmen.

Yazınız için teşekkür ederim.
Mert Hocanın kamp kitabını bitirdikten sonra mı çözeyim Bilgi Sarmalı ?

Bana önerebileceğiniz hem branş hem genel deneme var mıdır ?
Bilgi Sarmal ve 345 nasıl olur ?

Mezun öğrencisi olarak vereceğim ya da şu hatayı yapma diyeceğim tavsiyeler şunlar olur: Geometriyi sakın boşlama konuları bitirip düzenli soru çözmeye çalış ben bu hatayı çok yaptım sınavdada zaten geometri kısmım bir nevi boş sayılırdı, matematik ilk 12 konuyu sağlamlaştırmadan problemlere geçmemeni öneririm ilk önce o 12 konuyu sağlamlaştırdıktan sonra problemlerde daha rahat olursun çünkü çoğu soruda bu ilk 12 konudan yararlanacaksın, paragraf için günde ben sevdiğim için 30 40 soru çözüyordum ama 20 30 kafidir bence. Sınavdada paragrafı fulledim, Türkçe dil bilgisini hızlıca bitirmeye çalış zaten çok konu yok zaman zaman tekrarlarla sınavda çözmeyeceğin soru olduğunu düşünmüyorum pek zorlamıyorlar çünkü. Fizik kimya biyoloji hakkında pek yorumum yok eşit ağırlığım ve sınavda 10 net civarı bir şey yapmıştım o yüzden bu konuda pek bir öneri veremeyeceğim ama ben son 2 haftada garanti konulara çalışmıştım sadece. Hoca konusunu tamamen sana bırakıyorum ama matematik için dikkat et diyebileceğim şey kendi netine uygun hoca seçmen daha iyi olur örneğin 5 6 net yapıpta Eyüp b dinlemen sana çok olumlu yönden katkı vermeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…