2026 YKS EA öğrencisinin dershaneye gitmesi mantıklı mı?

EIiteX

Centipat
Öncelikle iyi günler dilerim. Şu an 11. sınıf bitiyor. Bu yaz TYT'yi bitirmeyi düşünüyorum. Sınavı da sözelden girmeyi düşünüyorum. 12. sınıfta full sözele basarım bir EA öğrencisi olarak. Çok bir temelim yok, hatta neredeyse hiç yok ama kendime güveniyorum. Sizce rahat halledebilir miyim günlük düzenli çalışma ile? Önemli olan şu anlık dershaneye gitsem mi gitmesem mi, orada kararsızım. Çok zaman kaybederim dershanede diye düşünüyorum. Orada harcadığım zamanı program ile kütüphanede yapsam daha iyi yerlere gelirim diye düşünüyorum. Sayısal olsam böyle düşünmezdim ama sözelden girmeyi düşündüğümden dolayı böyle yazıyorum. Fikirlerinize açığım, bekliyorum yorumlarınızı

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer dersen ki “ben evde kendim çalışabilirim, programımı yapabilirim.” diyorsan dershaneye gitmeni tavsiye etmem. Hem sözelden gireceksin ben tavsiye etmiyorum. Ben sayısal öğrencisi olarak dershaneye gittim ve faydasını da gördüm. Burada dershanenin olanakları da önemli. Eğer gideceksiniz güzel bir dershane arayışına başlayın.

olay her zaman ev de çalışmakta bitiyor. dershane sabah giderseniz öğlene kadar öğlen giderseniz akşama kadar vaktinizi alıyor. eğer evde çalışabileceğinize inanıyorsanız gereği yok ama evde plan program yapamıyorsanız düzgün çalışamıyorsanız dershaneyi öneririm.

Aynen öyle, eğer dershaneden verim almaya çalışmıyorsanız okuldan bir farkı kalmaz.

Çalışmıyorsan derslere git yok ben gerçekten çalışacağım hedeflerim var vs dersen dershane zaman kaybı verimi az zaten sözelsen gitme bile

Dershane konu takibi, düzenli deneme çözme ve disiplin olanakları sağlar.
Bunları kendin yapabilirsin fakat dershane çok daha rahat bir çalışma olanağı sunacaktır.

EK: 24 YKS EA öğrencisiydim ve dershane faydalıydı.

Eğer gidip dershane havasına girceksen oradaki arkadaşların da düzgün çalışan insanlar olacaksa dershane iyi bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…