2026 YÖKDİL/YDS hazırlığında hangi kelimelere öncelik verilmeli?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
2026 YÖKDİL/YDS’ye hazırlanırken kelime çalışırken rastgele kelimeler öğrenmek mi yoksa sınavda sık çıkan ve akademik metinlerde kullanılan kelimelere odaklanmak mı daha etkili olur? Şu anda WordUp uygulamasıyla günde yaklaşık 30 rastgele kelime öğreniyorum ve günlük konuşmalarda ihtiyaç duyduğum bilmediğim kelimeleri de not alıp öğreniyorum.

Eğer sınavda sık çıkan ve akademik kelimelere odaklanacaksam bu kelimeler için güvenilir ve kapsamlı bir liste var mıdır? İnternette birçok liste var, ancak hangisini baz almam gerektiğini bilmiyorum.

Ana hedefim YÖKDİL Fen’den 60+ almak. YDS için ise net bir hedefim yok.

Hocam merhabalar ve hedefinizde başarılar diliyorum.

İlk tavsiyem eğer yeterli bütçe ve vaktiniz varsa "ydstime.com | Online YDS-YÖKDİL-YDT Kursu" incelemenizi öneririm ve tavsiye ederim. Düşük bütçe için "İçerik Bazlı Paketler" kısmını inceleyebilirsiniz. İletişime de geçebilirsiniz ek bir sorunuz var ise.

Şimdi genel tavsiyelerime geçeyim. Öncelikle kelime bilgisi dediğiniz gibi çok önemli ve sürekli tekrar istiyor. Bunun yanında sadece kelime ile kalmayıp 1-2 örnek cümle ile görmek daha iyi olacaktır. Haftalık öğrendiğiniz kelimeleri haftasonu baştan sonra tekrar etmeniz kalıcılığı da artırır.

Bence -tabii ki sınavda çıkma olasılığı yüksek kelimeleri öğrenmek mantıklı- temelden ileriye gitmek mantıklı çünkü bir kelimenin daha üst seviyede eş anlamlısını öğrenirken hem zaten temelden bildiğiniz kelime ile daha kolay anımsıyorsunuz hem de +1 +2 kelime bilmiş oluyorsunuz. Ek olarak phrasal verb'ler daha zahmetli oluyor. Bunları daha sindire sindire ve daha kolay anımsayacağınız şeylere benzetmeye çalışabilirsiniz ezberlemek için.

Kelime öğrenmek bir süreç, o yüzden çok takılmayın tabii ki. İlerleye ilerleye, tekrarlar ile oturuyor. Kolay gelsin.

Hocam selamlar. Maalesef maddiyat açısından bir kursa 15-20 bin gibi bir meblağ veremiyorum fakat elimde olsa vermeyi çok isterdim. Şu anlık +60 YÖKDİL için elimdekiler ile yetinmek zorundayım.

Dediğiniz gibi kelime öğreniyorum hocam. WordUp adlı uygulama ile bir kelime için en az 3 cümleyi deftere yazıp daha sonraki günler açıp tekrar okuyarak öğrenimi kalıcılaştırıyorum. Günde 30 kelime ile iyi gidiyorum, vakit boşluğunda da yabancı film veya dizi izliyorum. Öyle güzel pekişiyor.

Evet hocam, dediğiniz gibi phrasal Verb'ler aşırı zahmetli öğrenmeleri ama yapacak bir şey yok. Kullandığım uygulama yapay zeka destekli resim ürettiği için anlaması daha kolay oluyor ama tek kaygım bunların şubat YÖKDİL'e kadar yetişip yetişmeyeceği. 2. YÖKDİL'de de yüksek lisans başvurumdan sonra sonuçlar açıklanırsa 1 sene zaman kaybetmekten korkuyorum.

Eğer hiç deneyiminiz yoksa önümüzdeki YDS sınavına girmenizi tavsiye ederim. 180 dakika boyunca aralıksız İngilizceye maruz kalmak insanı yoruyor başlarda. Ve deneme çözmek, deneme analizi yapmak, sınavdaki soru tiplerini de pekiştirmenizi öneririm. Şubat YÖKDİL'de umarım başarırsınız ama e-YDS/e-YÖKDİL seçenekleri de var anlık olarak sonuçları çıkıyor. Başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…