2060 RTX 5800x3D sistem nasıl olur?

Zwsup

Hectopat
Daha fazla  
Selam öncelikle benim şu an halihazırda kullandığım bir sistemim var ve şu an bana yetersiz gelmeye başladı ister yeni nesil oyunlar ister şu anki güncel Valorant CS:GO gibi oyunlar ama bu parçaları değiştirme işlemini yapmadan önce bilgisayarı yeni parçalar kullanarak toplarsam sıkıntı yaşar mıyım? Yaşama ihtimalim var mı ya da yaşamamak için ne yapabilirim? Parçalar şunlardır:

1. CPU R7 5800X3D/R7 2700X ( var olan ve 5800x3D ile değiştireceğim)
  2. GPU Gigabyte 2060 RTX 6 GB (değiştirmeyeceğim)
  3. RAM Corsair venegance 16 GB 3200MHz (değiştirmeyeceğim)
  4. Anakart Gigabyte B450M S2H/GİGABYTE B550 Aorus Elite AX V2 4733MHz(OC) ( B550 ile değiştireceğim)
  5. Kasa Thermaltake V200 tg 600W (değiştirmeyeceğim)
  6. SSD Adata 240GB SSD (yazma ve okuma hızlarını bilmiyorum ama değiştirmeyeceğim)
  7. HDD Seagate 1TB (bunu da değiştirmeyeceğim)
  8. Sıvı soğutma NZXT Kraken Z53 240mm(bunu yeni olarak alacağım)
Şu an tam olarak değiştireceğim parçalar bunlar yani toplamda 3 parça değiştireceğim işlemci, sıvı soğutma ve anakart bu parçalar ile beni bilgilendirirseniz sevinirim.

5800x3D ve 2060 kullanmak kotu bir secim. Bunu yapmaktansa islemcini ve ekran kartini satip 5600 + 3070/6700XT/6750XT gibi bir karta gecis yapman daha mantikli bir secim olur. B450M S2H ile kullanirsin.

Ek olarak guc kaynagina da bir el atmani oneririm, Litepower veya TR2-S modelidir muhtemelen, ikisi de kalitesiz guc kaynagi modelleri.

Valorant ve CS:GO oynadığınz için RTX 2060 kullanıyor iseniz bir şey demek olmaz ama farklı oyunlar falanda odağınız ise @BerkayZ87 dediği gibi dengeli bir sistem daha mantıklık olur ayrıca RTX 2060 için işlemci bayağı yüksek kalmış ileride GPU yükselteceğim falan diyorsanız orasını bilemem.

Valorant ve CS:GO oynadığınz için RTX 2060 kullanıyor iseniz bir şey demek olmaz ama farklı oyunlar falanda odağınız ise @BerkayZ87 dediği gibi dengeli bir sistem daha mantıklık olur ayrıca RTX 2060 için işlemci bayağı yüksek kalmış ileride GPU yükselteceğim falan diyorsanız orasını bilemem.

Yok zaten Valorant ve CS'den farklı oyun oynadığım yok ama arkadaşlarımla ara sıra bir GTA 5 giriyoruz ama sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

5800x3D ve 2060 kullanmak kotu bir secim. Bunu yapmaktansa islemcini ve ekran kartini satip 5600 + 3070/6700XT/6750XT gibi bir karta gecis yapman daha mantikli bir secim olur. B450M S2H ile kullanirsin.

Ek olarak guc kaynagina da bir el atmani oneririm, Litepower veya TR2-s modelidir muhtemelen, ikisi de kalitesiz guc kaynagi modelleri.

750W olarak bir tane almaya karar verdim de düzgün bir Power Supply önerebilir misiniz?

Yok zaten Valorant ve CS'den farklı oyun oynadığım yok ama arkadaşlarımla ara sıra bir GTA 5 giriyoruz ama sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

750W olarak bir tane almaya karar verdim de düzgün bir Power Supply önerebili.

Evet bu arada ekran kartını da yükseleteceğim ileride.

R7 7700 de düşünebilirsiniz hocam. İleriye dönük olur. Anakartı değiştireceğim demişsiniz zaten. Bütçe çıkmazsa r7 7600x de olur ikisi de daha iyi bu işlemciden. Üstelik ddr5 ram takma şansınız var.

R7 7600X şu an 5000 TL bir tane AM5 anakart 5000 TL = 10 bin TL.

R7 5800x3D = 7000 TL.
B 550 = 2000 TL yani 9000 TL yapıyor.

Elinizdeki RAM'i satıp DDR5 almayı düşünürseniz 1 2 bin TL farkla daha yeni nesil ve iyi performanslı bir sisteminiz olur.

Anladım ama peki şu an bu sistemi kullanmaya devam edersem sıkıntı yaşar mıyım yoksa yeterlı olur mu?

Eğer yazdığınız sistemi almakta kararlıysanız bir sorun yaşamazsınız hocam.

Yani yanlış anlamayın sizin dediklerinize de saygı duyuyorum ama şu an yeni nesile geçmeye pek ısınamadım yani bir sorun çıkacakmış gibi hissediyorum ben yine bir süre bundan devam edeyim sıkıntı olmaz benim için ama ilginiz için teşekkürler gece gece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı