Kemal Yüce
Hectopat
Daha fazla
Önemli not: GTA V Single girdiğim zaman oyun ayarlarını "ESC" tuşuna bastığım / açtığım zaman aldığım FPS değeri sabit 12-2 arasında seyiriyor, sistemim için özellikle basit bir ayar menüsünde bunun olması aşırı komiğime gidiyor ve beni korkutuyor, yardımcı olunabilirse çok hoş olur. Teşekkür ederim.
Bu sorun RTX 3000 serili bilgisayarlarda bile var oyunun sorunu bu.
Merhaba, uzun süredir fark ettiğim bir sorun var. Sistemimi belirteyim.
RTX 2060 Super Ventus 8 GB OC
AMD Ryzen 5 3500X.
16 GB RAM 3200 MHz
Sistemim bu şekilde, GTA oynarken rol yaptığım için alt: V Client üzerinden bir sunucuya giriyorum ve ekran kartım harita içerisindeki belirli yerlerde kullanımını ciddi anlamda düşürüyor. Şehirin en işlek, en kalabalık ve en canlı yerinde ekran kartı kullanımım %40-60 arasında seyiriyor ve aldığım (90-120) arasında olan FPS değerimi (40-50) arasına düşürüyor, bu durum ciddi anlamda rahatsız ediyor. Şehirin en az işlek olan, köy vb yere gittiğimde ise ekran kartı kendini kullanmaya başlıyor ve değer %98 bandında ilerleyerek oyunum ciddi anlamda akıcı ve rahat bir hale geliyor, bu da beni aşırı rahatsız ediyor. Çeşitli kaynaklar okudum fakat hiçbir şey bulamadım, bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok hoş olabilir.
not: Kendi bilgisayarımda sorun var mı emin değilim, kontrol ettiğim değerlerin hepsi normaldi. İşlemci ısısı, RAM kullanımı, GPU sıcaklığı derecesi anormal derecede farklılık göstermiyor.
önemli not: GTA V Single girdiğim zaman oyun ayarlarını "ESC" tuşuna bastığım / açtığım zaman aldığım FPS değeri sabit 12-2 arasında seyiriyor, sistemim için özellikle basit bir ayar menüsünde bunun olması aşırı komiğime gidiyor ve beni korkutuyor, yardımcı olunabilirse çok hoş olur. Teşekkür ederim.
Dip not: Başlığı komik şekilde kendisi değiştirmiş. Asıl başlık ( 2060 Super GTA V düşük GPU kullanımı alt: V Client) olacaktı.
Arkadaşlarım RTX 2060 ile oynuyor ve benim yaşadığım bu ikonik garip hatayı yaşamıyorlar, en basitinden arayüzleri 2 FPS değerine düşmüyor. Bu konu hakkında gerçekten yapabileceğim bir şey yok mu?
Sanırım yok videoyunun 50 bin TL'lik bilgisayarında bile bu sorun var.
(dakika 3.20'ye gidiniz.)
Arkadaşlarım RTX 2060 ile oynuyor ve benim yaşadığım bu ikonik garip hatayı yaşamıyorlar, en basitinden arayüzleri 2 FPS değerine düşmüyor. Bu konu hakkında gerçekten yapabileceğim bir şey yok mu?
Oyunum tam anlamıyla oynayabileceğim son noktada, "advanced graphics" bile neredeyse full olacak şekilde, ekran kartına elimden geldiğince yük veriyorum ve bu bir sorun teşkil etmiyor, asıl sorun oyundayken en işlek yerinde %40-50 olarak kendini kullanması. Bu yüzden de FPS değerim ciddi manada düşüyor, oyunda kalabalık olmayan "Özel yapılmış Map, araçlar, insanlar" bunların fazla olmadığı yerlerde ise ekran kartım kendini %98 kullanıyor. O işlek yerde %98 kullansa bu sorun olmayacak ama kullanmıyor, bunun nedenini anlayamıyorum.Grafikleri arttırıp deneyin çözünürlüğü de arttırın.
Keşke sadece ayar menüsünde bu olsa, altta yazdığımı okuyun. Belki bir çaresi vardır. Tekrar geçiyorum iki arkadaşımda RTX 2060 var ve bu sorunu yaşamıyorlar.Sanırım yok videoyunun 50 bin TL'lik bilgisayarında bile bu sorun var.
(dakika 3.20'ye gidiniz.)
Oyunum tam anlamıyla oynayabileceğim son noktada, "Advanced Graphics" bile neredeyse Full olacak şekilde, ekran kartına elimden geldiğince yük veriyorum ve bu bir sorun teşkil etmiyor, asıl sorun oyundayken en işlek yerinde %40-50 olarak kendini kullanması. Bu yüzden de FPS değerim ciddi manada düşüyor, oyunda kalabalık olmayan "Özel yapılmış Map, araçlar, insanlar" bunların fazla olmadığı yerlerde ise ekran kartım kendini %98 kullanıyor. O işlek yerde %98 kullansa bu sorun olmayacak ama kullanmıyor, bunun nedenini anlayamıyorum.