2070 sistem ekran bozulması

PİRLO

Centipat
Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Bunu kalbim ağzıma geldi diyebileceğim bir mevzu oldu. Daha önce de birkaç defa yaşamıştım ancak bunun kadar büyük değildi. Animasyon olan Discord simgelerinde veyahut tarayıcı sekmelerindeki hareketli yazılarda ya da yine böyle videolarda küçük şekilde olmuştu. Kablo temas sorunu mu deyip oynadım kabloyla ama daha önce de kablodan mı diye müdahale etmiştim yine olduğuna göre kablodan değil gibi. Bunu yaşayan var mı? Belli bir süre oluyor 10-15 saniye sonra düzeliyor. Oyunlarda falan hiç yaşamadım. Kartım RTX 2070. Donanımsal olmadığını söyleyin bana lütfen yıllardır ilk kez PC sahibi olmuşken 1 yılı yeni dolmuşken böyle bir şey yaşamak hiç istemiyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-05-07 at 05.21.41.jpeg
    252,2 KB · Görüntüleme: 201

Ekran kartının çipinde veya VRAM arızası olabilir.

Donanımsal olabilir. Diğer hocalarımın dediği gibi sürücüyü kaldırın ve en yeni sürücüyü kurun ve monitörün Hz'ini azaltıp yükseltin.

DDU ile driveri temizledim ve en güncel sürücüyü tekrar kurdum. Monitör hertzini 144 te tutacağım tekrar yaşayana kadar. Eğer bir daha olursa 120ye çekeceğim. Bu arada hafta 2 kez felan anca oluyor yani her gün yaşadığım bir durum değil. Ama böyle bir şey ile karşılaşınca korktum doğal olarak. Umarım donanımsal çıkmaz. Garantisi var zaten eğer düzelmezse yollarım. Hiç bir vurma çarpma taşıma da olmadı ilk kurduğum gibi duruyor. Benden kaynaklı bir hasar yok. Garanti değişim yapar inşallah gerekirse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…