2070 Super Düşük GPU ve 3600X CPU kullanımı sorunu

Michael Stame

Femtopat
Arkadaşlar, 2070 Super'li ve 3600X işlemcili bir sistem toplayacağım ama bu sistemde 1280X1024 çözünürlük kullanacağım. 240Hz monitör alacağım. Benchmark testlerinde bu tarz çözünürlüklerde GPU ve CPU %20,%30 kullanıyor. Bu ekran kartında bu çözünürlüğün düşük olduğunu biliyorum. Bu PC beni 5/6 yıl idare etsin istiyorum. Bu sistemde düşük çözünürlükte düşük FPS alıyorum çünkü işlemciye çok yük biniyor. Daha düşük sistemlerde kat kat daha fazla FPS alıyorum. Düşük sistem almak istemiyorum çünkü gün geçtikçe performansları azalıyor 240 FPS'in altına düşmek istemiyorum sonuçta 240Hz monitör boşa gider. Bu sistemde çözünürlüğü düșürmeden nasıl GPU ve CPU'nun kullanımını artırırım? Son olarak eğer sorun yaşatmaz diyorsanınız hemen 1000TL kasa alacağım taktir sizin.

Hocam sizi anlamak zor. 2070 Super ve düşük çözünürlükte oynamak. Büyük hedefiniz yoksa 1650 Super alın. Zaten bunun üçte biri fiyatına alınır. İleri de yine bu seviyede bir kart alırsınız.

Dostum 1280X1024 çözünürlük kullanmanın sebebi daha uzun yıllar kullanmak mı şimdi.

240Hz monitörde 200FPS-150FPS alırsanız boşa gitmez ama o canavarı 1280x1024 çözünürlükte kullanırsanız hayli boşa gider. GTX 1650S alsaydınız çok fark etmezdi.

O zaman neden 3500TL fazla verdiniz?

O karta 1080p önerenlere kızıyoruz biz, sizinki anormal derecede düşük bir çözünürlük.

Normal çözünürlükte (Muhtemelen monitörünüz 1080p240) kullanın. O zaman tüm bu sorunlarınız düzelecek.

Ve gözlerinize işkence etmemiş olacaksınız.

Dalga geçmek için açılmış bir konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…