2070 ve R5 3600 sistemde CPU ve GPU kullanımı %50'yi geçmiyor

Bu kimksine göre problem olur kimisine göre olmaz. Şimdi göremeyeceğim FPS den fazlasını üretmek için fazladan enerji harcamaya değmez diyen olabilir. Bu bakış açısına da yanlış diyemeyiz çünkü.
Sonuçta ekran kartları işlemcilerden daha hızlı güncelliğini yitirir. Bugün ekran kartını yüzde 100 kullanamıyor olmak bence sorun değil. Çünkü zaten lüks derecesinde oynanbilir bir oyun tecrübesi zaten almış oluyorsunuz. 144hz monitör zaten bir lüks ve oyun 150FPS ise burada oyuncuyu etkileyen bir performans sorunu yok demektir.

Kartın gerekmediği durumlarda sürekli tam performans çalışması bazen "vurduğunun yarısı boşa gidiyor" kıvamında oluyor.
Böyle durumlarda bir problem olmaktan ziyade enerji tasarrufu yapılmış oluyor.
Yalnız Günümüzdeki 1080p oyunculuk çok karmaşık bir hal aldı.
İşlemci seçimini intel 9700k yaptınız diyelim.
Kart bazı oyunlarda yine %100 çalışmayabilir. Ya da çalışsa bile işlemciyi R9 3900x veya i9 9900k yaptığınız zaman yine FPS artışı göreceksiniz. Kısacası 7-8 bin lira gibi bir bütçe ile çok da başa çıkılacak bir konu değil maalesef.

Hocam bence işin şu noktası da var; konu sahibi arkadaşın bahsettiği oyunlar belli bir zamanı doldurmuş ve günümüz GPU'larına hafif gelen oyunlar. Artık bir sistem test edilirken GTA V, PUBG ve CS: GO yerine şöyle bir AC: Odyssey, Control ve Metro: Exodus gibi oyunlar test edilmeli.

Konu içeriğinde bahsedilen oyunlardan PUBG ve CS:GO'da zaten 1080P'de %100 GPU kullanımı görmek büyük bir başarı, bunun için işlemcinizin iyi ve ekran kartınızın ciddi anlamda kötü olması gerekiyor.

Konu için cevap vermem gerekirse, sisteminizde bir sorun yok. Oynadığınız oyunların da en yenisinin 3-4. senesini doldurduğunu düşünürsek 1080P'de GPU anlamında zaten tam verim beklenmesi çok mantıklı olmaz. Verim derken de şu an ekran kartınızdan verim almadığınızı kastetmiyorum. Siz GTA ve PUBG gibi oyunlarda 100-120 FPS civarlarında oynayabiliyorsanız GPU'dan %99 kullanım beklemek zorunda değilsiniz yeterince yüksek FPS'de oynuyorsunuz demektir.

Günümüz AAA oyunlarında RTX 2070 ile %99 GPU kullanımı yakalayamıyorsanız sisteminizden o zaman şüphelenmeye başlayabilirsiniz.

herkese teşekkürler eski monitörümü sattım ve bugun yenı aldıgım 2k 144 hz 1ms monitörüm geldi kullanmaya başladım 2k da oyun deneyimi cidden başka güzelmiş sistemim böyle bi güzelliği bana yaşatabiliyorken bundan mahrum kalacaktım neredeyse,evet 1080 monitör ile olduğundan ben şüphelenmişim bir sıkıntı yokmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…