2070S sistem Tourist Bus Simulator'da düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

TahrKorkmz

Hectopat
Merhaba,
Sistem özelliklerim:
İşlemci: Ryzen 5 2600.
E. Kartı: MSI RTX 2070 Super.
RAM: Corsair 16 GB(8×2)

Fernbus Simulator ve Tourist Bus Simulator oynuyorum. GTA 5'ten bile Ultra ayarlarda 70-80 FPS alıyorken, bu iki oyun 30-40 FPS aralığında kalıyor. V-Sync ayarlarını hepsini yaptım açıkta denedim, kapattım da denedim, her şeyi denedim fakat hiçbir şekilde yükselmiyor. 30-40 FPS arasında gidip geliyor, sebebi nedir? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

1080p de oynuyorsan işlemcin ekran kartına darboğaz yapar. Ayrıca GTA da ki fpsleriniz de düşük.

1080p de oynuyorsan işlemcin ekran kartına darboğaz yapar. Ayrıca GTA da ki fpsleriniz de

1080p de oynuyorsan işlemcin ekran kartına darboğaz yapar. Ayrıca GTA da ki fpsleriniz de düşük.
Yüksek grafikli oyunlar oynarken, E.Kartım %100 performans ile çalışabiliyor, darboğaz olacağını sanmıyorum, sonuçta işlemcim eski bir işlemci sayılmaz...

Yüksek grafikli oyunlar oynarken, E. Kartım %100 performans ile çalışabiliyor, darboğaz olacağını sanmıyorum, sonuçta işlemcim eski bir işlemci sayılmaz...

O mantıkla 10100F te eski değil ama RTX 3070-3080 besleyebiliyor mu hayır eğer 1080p de oynuyorsan darboğaz olur. Üstelik GTA da 10400F + 1660S bile Ultra ayarlarda +110FPS veriyor.

Yüksek grafikli oyunlar oynarken, E.Kartım %100 performans ile çalışabiliyor, darboğaz olacağını sanmıyorum, sonuçta işlemcim eski bir işlemci sayılmaz...
Ya güzel kardeşim darboğaz olsa ekran kartımdan nasıl %100 verim alabileyim dalga mı geçiyorsun? Hadi dediğin gibi diyelim 720p yaptım yine aynı 30-40 FPS arası...

Ya güzel kardeşim darboğaz olsa ekran kartımdan nasıl %100 verim alabileyim dalga mı geçiyorsun? Hadi dediğin gibi diyelim 720p yaptım yine aynı 30-40 FPS arası...
Kardeşim dediğimi anlamamışsın teknolojiden de anladığın yok galiba. r5 2600 le 2070s 1080p de darboğaz yapar nokta. çözünürlüğü arttırman lazım mesela 2k. Hem bir şey anladığın yok hem de bana burada bilmişlik taslıyorsun sana kalsa 9100f rtx 3080 besleyecek yeni işlemci diye allah allah ya gta da aldığın fps düşük 10400f+ 1660s sistemler bile +110fps alıyor diyorum hala darboğaz yok diyorsun git işine yav.

R5 2600 CPU ile RTX2070 darboğaz yapması mümkün değil. Hele GTA 5 gibi optimizasyonu iyi bir oyunda yapması mümkün değil. 720p de oynandığı zaman dahi sorun olmayacaktır. Ancak Nvidia son nesil ekran kartlarında güç tüketimini düşürmek için FPS yüksekse ortalama değere alabilmek için ya da monitör frekans değerine yaklaştırmak için ekstra özellikler eklemiştir. FPS değerini düşürmek için GPU kullanımını ve frekansını kendisi otomatik düşürmekte. Ben 30-40 FPS aldığı oyunlarda optimizasyon sorunu ya da ekran kartı sürücüsü ile senkron çalışmadığını düşünüyorum.

Fakat ekran kartı 2070s
R5 2600 ile 2070s 1080p de darboğaz yapıyor. GTA da da aldığı FPS düşük dediğim gibi 1660S'li sistemler bile daha fazla FPS alıyor. 1660S nerede 2070s nerede. Yani demek istediğim şudur ki sadece 1 oyunda olsa oyunla alakalı denir fakat GTA da aldığı FPS'ye yüksek diyor ama hiç te yüksek değil. Dediğim gibi bir de 2K da denesin eğer monitörü varsa tabii ki.

RTX3080'i 9100f besleyebilecek seviyede bir işlemcidir. i5 9600k ile karşılaştırılığında arada olağanüstü bir fark yoktur. Asıl sorun senin burada konu sahibi arkadaşa "bir şeyden anladığın yok" cevabını vererek Technopat Sosyal'e yakışmayan ifade kullanmış olman. Bu arada Phenom II X4 955 işlemci GTX1080 kullandım sence darboğaz yapar ancak kendi testlerimde işlemci ekran kartını besleyebildi. Tabiki hiçbir zaman tam performans beklemiyorum ancak burada kaçırdığın nokta darboğaz olur olmaz diyerek sınırlandırmış olman.

9100F RTX 3080'i 1080p de besleyemez. 10100F bile besleyemiyor bu konuya ikiniz de bakın bence i3 10100F+RTX 3080 darboğaz olur mu? 9100F le RTX 3080'in darboğaz olmaması imkansız 8K da anca besleyebilir o da belki. Anlatmak istediğim sistemde bir darboğaz var 1080p oynadığı için. Ama ikinizde anlamak istemiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…