Pulse ile karşılaştırma yapsak sanırım ASRock daha mantıklı ama ben bütçe olduğu için Nitro+ diyorum.Ama ve lakin hala aradaki 300 TL farkı hak etmediği görüşündeyim
Sosyal'de küçük bir aramayla Recep Baltaş'ın Sapphire markasını önermediğini görürdün. Ha o da bilgisizse bilemeyeceğim. En sorunsuz diyorsun da Sapphire markasının geçmişi çok parlak değil hatırlatırım. Hala da diyorum: ASRock markası Sapphire'den daha çok güven veriyor bana. MSI da öyle Asus da. Verilen para az değil katılıyorum. 300 TL fazla vermek? En güçlü diyorsun da grafik işlemciyi üreten AMD. Sapphire'in yaptığı "OC" işlemi Afterburner gibi bir programla bir çubuğu sağa kaydırmak kadar kolay. Başka hiçbir ayara dokunmana bile gerek yok.5700'ler içerisinde en iyi olanı Sapphire RX 5700 XT Nitro+ s. E modelidir. Alınacaksa bu model alınmalıdır. En sorunsuz ve güçlü model budur. Verilen para az değil.
Ama ve lakin hala aradaki 300 TL farkı hak etmediği görüşündeyim
Pulse ile karşılaştırma yapsak sanırım ASRock daha mantıklı ama ben bütçe olduğu için Nitro+ diyorum.
5700'ler içerisinde en iyi olanı Sapphire RX 5700 XT Nitro+ s. E modelidir. Alınacaksa bu model alınmalıdır. En sorunsuz ve güçlü model budur. Verilen para az değil.
Hocam ben de sizin gibi düşünüyorum fakat ASRock modelinin VRM sıcaklıklarının yüksek olması kartın ömrü ve OC potansiyeli açısından kafamda soru oluşturuyor sonuçta 1 defa alacağım. Fakat arada 300TL fiyat farkı gözüme çok geliyor.
Pulse ile ASRock arasında kalma durumunda ASRock daha cazip tabii ki fakat Nitro+ modelinin VRM sıcaklıkları daha düşük olduğu ve OC potansiyelinin daha yüksek olduğu konusunda yorumlar oldukça fazla.
.
Şöyle bir Benchmark mevcut ne kadar fark eder bilemiyorum. İlk attığınız videoda Nitro+ modelinin VRM sıcaklıklarında 15 derece daha iyi olduğu söyleniyor fakat aynı videoda yanlış anladıysam düzeltin ekran kartının sıcaklığının ASRock modelinde daha düşük olduğu söyleniyor gerçekten çok kararsız kaldım.
Maalesef bütçemi aşıyor Nitro+ veya ASRock phantom Gaming modellerinden birini seçeceğim. Hangisini seçmemi sebepleri ile açıklarsanız çok yardımcı olursunuz.
Arkadaşı savunmuyorum üslubundan dolayı ama size de katılmıyorum. Recep Baltaş’ın kendi düşüncesiyle hareket etmek doğru değil bence. Herhangi bir kişinin lafıyla hareket etmek de doğru değil. Recep Baltaş 5700 XT Nitro+’ı alıp kullanmış mı? Ben 2 aydan fazla süredir kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum. Arkadaşın attığı videoda da görüldüğü üzere 5700 XT’ler arasında Nitro+ ve Red Devil çok güzel değerler sunuyor, en çok da bu ürünleri öneriyorlar zaten. Ayrıca Sapphire güvenmem diyip diğer güvendiğiniz markalar arasından Tuf Gaming ve Rog Strix modelleri kronik sorunlu. Hardware Unboxed kanalından izleyebilirsiniz 5700 XT’ler arasında en pahalı kartın kaç derecelerde çalıştığı. MSI modellerinde termal pad sorunları vardı revize edildi kartlar. Ama Sapphire modellerinde çıktığından beri kronik herhangi bir sorun yoktu. Ben Furmark’ta 45 dakikanın sonunda maksimum 68 derece, 1500-1600RPM görüyorum. 265W TDP değeri olan bir karttan bahsediyoruz. Frekans desen 2040MHz civarında dolaşıyor. MSI Afterburner’la da OC yaparım mantığına da katılmıyorum kesinlikle. O zaman markalar neden high end modelleri üretiyorlar? Stabil bir şekilde çalışması için buna özel VRM yapısı, soğutma yapısına sahipler. O bahsettiğiniz kartlar OC yapılıp frekansı Nitro+’a ulaşınca kaç derecede kaç RPM’de çalışıyor? Nitro+ voltaj vermeden 2150MHz’e rahatça çıkabiliyor. O kartlar bu kadar OC’ye dayanamaz mesela. Yani uzun lafın kısası bence bir kişinin ağzıyla bir markaya bakış açısı sergilemek, özellikle de bir modele doğru değil. Kullanıcı yorumlarına ve farklı yerlere göz atmanızı öneririm. Yabancılar boşuna önermiyor bu kartı bu kadar.Sosyal'de küçük bir aramayla Recep Baltaş'ın Sapphire markasını önermediğini görürdün. Ha o da bilgisizse bilemeyeceğim. En sorunsuz diyorsun da Sapphire markasının geçmişi çok parlak değil hatırlatırım. Hala da diyorum: ASRock markası Sapphire'den daha çok güven veriyor bana. MSI da öyle Asus da. Verilen para az değil katılıyorum. 300 TL fazla vermek? En güçlü diyorsun da grafik işlemciyi üreten AMD. Sapphire'in yaptığı "OC" işlemi Afterburner gibi bir programla bir çubuğu sağa kaydırmak kadar kolay. Başka hiçbir ayara dokunmana bile gerek yok.
Üslübunu düzeltmezsen sonraki mesajına cevap vermeyeceğim.
Arkadaşı savunmuyorum üslubundan dolayı ama size de katılmıyorum. Recep Baltaş’ın kendi düşüncesiyle hareket etmek doğru değil bence. Herhangi bir kişinin lafıyla hareket etmek de doğru değil. Recep Baltaş 5700 XT Nitro+’ı alıp kullanmış mı? Ben 2 aydan fazla süredir kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum. Arkadaşın attığı videodada görüldüğü üzere 5700 XT’ler arasında Nitro+ ve Red devil çok güzel değerler sunuyor, en çok da bu ürünleri öneriyorlar zaten. Ayrıca Sapphire güvenmem deyip diğer güvendiğiniz markalar arasından TUF Gaming ve ROG STRIX modelleri kronik sorunlu. Hardware unboxed kanalından izleyebilirsiniz 5700 XT’ler arasında en pahalı kartın kaç derecelerde çalıştığı. MSI modellerinde termal pad sorunları vardı revize edildi kartlar. Ama Sapphire modellerinde çıktığından beri kronik herhangi bir sorun yoktu. Ben FurMark’ta 45 dakikanın sonunda maksimum 68 derece, 1500-1600RPM görüyorum. 265W TDP değeri olan bir karttan bahsediyoruz. Frekans desen 2040MHz civarında dolaşıyor. MSI Afterburner’la da OC yaparım mantığına da katılmıyorum kesinlikle. O zaman markalar neden High end modelleri üretiyorlar? Stabil bir şekilde çalışması için buna özel VRM yapısı, soğutma yapısına sahipler. O bahsettiğiniz kartlar OC yapılıp frekansı Nitro+’a ulaşınca kaç derecede kaç RPM’de çalışıyor? Nitro+ voltaj vermeden 2150MHz’e rahatça çıkabiliyor. O kartlar bu kadar OC’ye dayanamaz mesela. Yani uzun lafın kısası bence bir kişinin ağzıyla bir markaya bakış açısı sergilemek, özellikle de bir modele doğru değil. Kullanıcı yorumlarına ve farklı yerlere göz atmanızı öneririm. Yabancılar boşuna önermiyor bu kartı bu kadar.
@saydut dostum bir kullanıcı Nitro+’ı öneririm. SE modeline gerek yok, aradaki tek fark 25MHz fazla frekans ve RGB fanlar.
Hah tartışma böyle olur. Hakaret edilerek bir yere varılmaz.Arkadaşı savunmuyorum üslubundan dolayı ama size de katılmıyorum. Recep Baltaş’ın kendi düşüncesiyle hareket etmek doğru değil bence. Herhangi bir kişinin lafıyla hareket etmek de doğru değil. Recep Baltaş 5700 XT Nitro+’ı alıp kullanmış mı? Ben 2 aydan fazla süredir kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum. Arkadaşın attığı videoda da görüldüğü üzere 5700 XT’ler arasında Nitro+ ve Red Devil çok güzel değerler sunuyor, en çok da bu ürünleri öneriyorlar zaten. Ayrıca Sapphire güvenmem diyip diğer güvendiğiniz markalar arasından Tuf Gaming ve Rog Strix modelleri kronik sorunlu. Hardware Unboxed kanalından izleyebilirsiniz 5700 XT’ler arasında en pahalı kartın kaç derecelerde çalıştığı. MSI modellerinde termal pad sorunları vardı revize edildi kartlar. Ama Sapphire modellerinde çıktığından beri kronik herhangi bir sorun yoktu. Ben Furmark’ta 45 dakikanın sonunda maksimum 68 derece, 1500-1600RPM görüyorum. 265W TDP değeri olan bir karttan bahsediyoruz. Frekans desen 2040MHz civarında dolaşıyor. MSI Afterburner’la da OC yaparım mantığına da katılmıyorum kesinlikle. O zaman markalar neden high end modelleri üretiyorlar? Stabil bir şekilde çalışması için buna özel VRM yapısı, soğutma yapısına sahipler. O bahsettiğiniz kartlar OC yapılıp frekansı Nitro+’a ulaşınca kaç derecede kaç RPM’de çalışıyor? Nitro+ voltaj vermeden 2150MHz’e rahatça çıkabiliyor. O kartlar bu kadar OC’ye dayanamaz mesela. Yani uzun lafın kısası bence bir kişinin ağzıyla bir markaya bakış açısı sergilemek, özellikle de bir modele doğru değil. Kullanıcı yorumlarına ve farklı yerlere göz atmanızı öneririm. Yabancılar boşuna önermiyor bu kartı bu kadar.
Arkadaşı savunmuyorum üslubundan dolayı ama size de katılmıyorum. Recep Baltaş’ın kendi düşüncesiyle hareket etmek doğru değil bence. Herhangi bir kişinin lafıyla hareket etmek de doğru değil. Recep Baltaş 5700 XT Nitro+’ı alıp kullanmış mı? Ben 2 aydan fazla süredir kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum. Arkadaşın attığı videodada görüldüğü üzere 5700 XT’ler arasında Nitro+ ve Red Devil çok güzel değerler sunuyor, en çok da bu ürünleri öneriyorlar zaten. Ayrıca Sapphire güvenmem deyip diğer güvendiğiniz markalar arasından TUF Gaming ve ROG STRIX modelleri kronik sorunlu. Hardware Unboxed kanalından izleyebilirsiniz 5700 XT’ler arasında en pahalı kartın kaç derecelerde çalıştığı. MSI modellerinde termal pad sorunları vardı revize edildi kartlar. Ama Sapphire modellerinde çıktığından beri kronik herhangi bir sorun yoktu. Ben FurMark’ta 45 dakikanın sonunda maksimum 68 derece, 1500-1600RPM görüyorum. 265W TDP değeri olan bir karttan bahsediyoruz. Frekans desen 2040MHz civarında dolaşıyor. MSI Afterburner’la da OC yaparım mantığına da katılmıyorum kesinlikle. O zaman markalar neden High end modelleri üretiyorlar? Stabil bir şekilde çalışması için buna özel VRM yapısı, soğutma yapısına sahipler. O bahsettiğiniz kartlar OC yapılıp frekansı Nitro+’a ulaşınca kaç derecede kaç RPM’de çalışıyor? Nitro+ voltaj vermeden 2150MHz’e rahatça çıkabiliyor. O kartlar bu kadar OC’ye dayanamaz mesela. Yani uzun lafın kısası bence bir kişinin ağzıyla bir markaya bakış açısı sergilemek, özellikle de bir modele doğru değil. Kullanıcı yorumlarına ve farklı yerlere göz atmanızı öneririm. Yabancılar boşuna önermiyor bu kartı bu kadar.
@saydut dostum bir kullanıcı Nitro+’ı öneririm. SE modeline gerek yok, aradaki tek fark 25MHz fazla frekans ve RGB fanlar.