20k bütçe ile RTX 3060 Ti hazır sisteme upgrade önerisi

OgulcanGurleyen

Hectopat
Selam, 20k bütçem var ve hem iş hem oyun odaklı kullanacağım. Hazır bir sistemi Upgrade'ler ile şu hale getirdim;

ğğğğ.png

Toplam fiyatı 19,100 TL tuttu. Bu sistem bazında birkaç sorum olacak;
  1. Fiyatını karşılar mı?
  2. İşlemciyi 700 TL farkla 5600X yapmak mantıklı mı?
  3. Anakartı kısıp ve RAM'ları RGB'sız alıp ekran kartını Twin X3 alsam mantıklı olur mu?
  4. Bu sistem ile hem yayın açıp hem de oyun oynarsam işlemci darboğaz olur mu?
  5. [ En Önemlisi ]: Sizin önerdiğiniz bir upgrade var mı? Veya muadili bir kasa?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, 20k bütçem var ve hem iş hem oyun odaklı kullanacağım. Hazır bir sistemi Upgrade'ler ile şu hale getirdim;

Eki Görüntüle 1734558

Toplam fiyatı 19,100 TL tuttu. Bu sistem bazında birkaç sorum olacak;
  1. Fiyatını karşılar mı?
  2. İşlemciyi 700 TL farkla 5600X yapmak mantıklı mı?
  3. Anakartı kısıp ve RAM'ları RGB'sız alıp ekran kartını Twin X3 alsam mantıklı olur mu?
  4. Bu sistem ile hem yayın açıp hem de oyun oynarsam işlemci darboğaz olur mu?
  5. [ En Önemlisi ]: Sizin önerdiğiniz bir upgrade var mı? Veya muadili bir kasa?

1)evet.
2)işlemci kullanan oyunlar oynayacaksanız belki.
3)evet
4)hayır

Aynı yerden benzer sistemi sipariş etmiştim. İstersen SSD'yi 500gb, anakartı daha ucuz seçip güç kaynağını ve ekran kartını yükseltebilirsin, eğer bütçe yetiyorsa. 5600 ile 5600X arasında çok bir performans farkı olmadığını duymuştum. Fakat mümkünse ekran kartını 3060 ti x3 oc versiyonunu tercih et çünkü normal bir 3060 ti GDDR6 bellek yapısına sahipken x3 GDDR6X bellek yapısına sahip, dolayısıyla daha performanslı. Kullanıyorum, şu anlık memnunum. 3 fanlı olmasıyla biraz daha iyi soğutabiliyor.,

Ram bileşenindeki RGB bana kalırsa gereksiz, onun yerine daha f/p ürünlerine yönelebilirsin.

Rica ederim. Ekran kartının üreticisinin ve kasa üreticisinin internet sitelerinden ebatlarını öğrenip karşılaştırma yapabilirsin. Bu arada X3 modeli için minimum 650 watt önerilir.
Sana sipariş ettiğim sistemi atıyorum. Kullandığım kasa mesh, ön tarafında 2 adet fan, arka tarafta da 1 adet fan mevcut.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    235,5 KB · Görüntüleme: 44

Technopat Haberler

Geri
Yukarı