mustaine
Megapat
Daha fazla
Benim baktığım model 2560x1080 hocam, söylediğiniz model yani.
29" 2560x1080'i göz hizama tam oturtmam için sanırım dediğiniz gibi 60-70cm geride olmam gerekecektir zatenAmazon'un sitesinde 1920x1080 yazıyordu. Garip. 2560x1080 de 96 ppi. Hafif bulanıklık hissedilecektir ama rahatsız etmez. Monitörden ne kadar uzakta oturacağınız da önemli. Ben mesela monitörüme çok yaklaşınca piksellerin yeşil, kırmızı yandığı kısımları bile görebiliyorum ancak dediğim gibi dibine girmem gerekiyor. 27 inç ve üstü için 60-70 cm ideal. Yakından bakmayacaksanız hiçbir sorun yaşamazsınız.
Amazon'un sitesinde 1920x1080 yazıyordu. Garip. 2560x1080 de 96 ppi. Hafif bulanıklık hissedilecektir ama rahatsız etmez. Monitörden ne kadar uzakta oturacağınız da önemli. Ben mesela monitörüme çok yaklaşınca piksellerin yeşil, kırmızı yandığı kısımları bile görebiliyorum ancak dediğim gibi dibine girmem gerekiyor. 27 inç ve üstü için 60-70 cm ideal. Yakından bakmayacaksanız hiçbir sorun yaşamazsınız.
Buna pek katılmıyorum. Kardeşim de 2560x1080 monitör var gram bulanıklık yok. Hatta benim VA panel 1920x1080 ekranımdan bir tık daha keskin ama piksellerin belli olması olayı var.
Ona katılabilirim ama gözlemlediğim kadarıyla çok da o hissiyat olmadı bende. Bu arada belirteyim, benim bahsettiğim 29 değil 34 inç.Yanlış anlattım herhalde. Hepinizden özür diliyorum. Bulanıklık da değil tam yaşadığım. Şöyle düzelteyim, pikseller daha belirgin olduğundan sanki kenar yumuşatma açılmamış bir oyun oynuyormuşum gibi hissettiriyor. Yazılar tırtıklı gibi.
21:9 monitör deneyimlemiş biri olarak sunu söyleyebilirim bazı oyunlar 21:9 cözünürlükte destek vermiyor mecburen 16:9 stretched oynamak zorunda kalabiliyorsun yazılımcılara ve video edit ve Photoshop vb işleride iş görebilir.
Ona katılabilirim ama gözlemlediğim kadarıyla çok da o hissiyat olmadı bende. Bu arada belirteyim, benim bahsettiğim 29 değil 34 inç.
Hayır bende de 27" "080p monitör var ve minecraft gibi oyunlarda oyun zevkim çöp oluyor.Arkadaşımda 31" 1920x1080 monitör var, böyle bir problemi yok. Bu dediğiniz şey modelden modele göre değişir. Dediğiniz şey yanlış değil tabi ki.
O konuda bir şey demedim zaten. 2K alınması her durumda daha iyi olur.Hocam 29 inç için 2560x1080 olabilir fakat 34 inç için bence 3440x1440 daha iyi olur.
Ben Rekabetçi oyunlar için de önerirdim çünkü şu an kullandığım monitör 200Hz ve 1ms (GTG) üstelik IPS panel olmasına rarğmen hiçbir overdrive, boost işlemi olmadan GTG bazında 1ms tepkime süresine ulaşıyor.Film deneyimi gayet güzel ama oyun tarafı ne oynadığınıza göre değişir. Rekabetçi oyunlar için önermem ama simülasyon veya AAA oyunlar için güzel.