Panel kalitesi her şey demek değil. Ekran boyutu büyüdükçe aim olayı zorlaşıyor rekabetçi oyunlarda.Ben Rekabetçi oyunlar için de önerirdim çünkü şu an kullandığım monitör 200Hz ve 1ms (GTG) üstelik IPS panel olmasına rağmen hiçbir overdrive, boost işlemi olmadan GTG bazında 1ms tepkime süresine ulaşıyor.
IPS panel olmasına rağmen 1ms MPRT değil 1ms GTG onu demek istedim.Panelin kalitesi her şey demek değil. Ekran boyutu büyüdükçe aim olayı zorlaşıyor rekabetçi oyunlarda.
İyide bunların benim söylediklerimle ne alakası var? Ben boyuttan bahsediyorum sen TN diyorsun. Ayrıca baştan belirttim bunları 34 inç için söylediğimi.IPS panel olmasına rağmen 1ms MPRT değil 1ms GtG onu demek istedim.
Ayrıca, rekabetçi oyunlar sadece FPS tarzında oyunlar değildir. RTS, MOBA, MMORPG tarzı rekabetçi oyunları için gayet de ultrawide bir monitör tercih edilebilir bir seçenek.
FPS tarzı oyunlara gelince sadece FPS oyunu oynayacaksanız TN panel tercih edilir ve zaten rekabetçi oyunlarda 2K tercih edilemediğinden 2560x1080 çözünürlüklü 25 inç civarı boyutta bir ultrawide monitör işinizi rahatlıkla görecektir.
Aynen Valorant, Warzone, PUBG vs. oyunlarda da bu çözünürlükte oynuyorlar değil miDipnot: Profesyonel FPS oyuncuları oyun içinden 1024x768 gibi düşük çözünürlüklere alır.
Panel kalitesi her şey demek değil.
"Panel kalitesi her şey demek değil" yorumunuza cevap veriyorum.IPS panel olmasına rağmen 1ms MPRT değil 1ms GTG onu demek istedim.
Sonra çıkıp da böyle yorumlarda bulunuyorsunuz. Kendinizle çelişiyorsunuz resmen.İyide bunların benim söylediklerimle ne alakası var? Ben boyuttan bahsediyorum sen TN diyorsun.
Valorant e-spor oyuncularının ayarları:Aynen Valorant, Warzone, PUBG vs. oyunlarda da bu çözünürlükte oynuyorlar değil mi
BenQ Zowie XL2546 TN panel.
Varan 1FPS tarzı oyunlara gelince sadece FPS oyunu oynayacaksanız TN panel tercih edilir
BenQ Zowie XL2546 Çözünürlüğü: 1920x1080
Varan 2zaten rekabetçi oyunlarda 2K tercih edilemediğinden
25 inç civarı boyutta bir ultrawide monitör işinizi rahatlıkla görecektir.
Varan 3BenQ Zowie XL2546 özellikleri: 24.5 inç
Burada 25 inç ultrawide yazmışım. Siz bana neden 34 inçten bahsediyorsunuz? Alakası nedir?Ayrıca baştan belirttim bunları 34 inç için söylediğimi.
Kendisiyle çelişip, boş argümanlar kullanıp, araştırma yapmadan konuşan sonra da haklıymış, her şeyi biliyormuş gibi gülücük konduran ben değilim. Benim yaptığım gibi kanıtlar sununuz yoksa hiç gelemeyeceğim böyle boş şeylere. Haklıymış.Haklı çıkacağım diye fazla zorluyorsunuz.
İnsan gibi yazılanlara insan gibi cevap verdim, kanıtlar sundum.@88602 ne diyeceğim biliyor musun, boşa eforsun. Yazılanlara insan gibi cevap vermek yerine dalga geçme uğraşındasın, yazık.
4:3 oran 16:9 oranla bile uyumlu değildir. O yüzden 21:9 veya 32:9 orana bağlı olmaksızın her türlü "black bars" olacak. Onun tek çözümü stretched ayarda kullanılması. 21:9 oranda streched görüntü 16:9 orandan daha kötü performans verebilir.
Oynayabilirsin ama ekran büyüdüğü için vadettiği Hz'in akıcılığı bir tık azalıyor gibi hissettiriyor. Mesela şöyle örnek vereyim. Benim eski 21 inç ekranımda kardeşimde bulunan 34 inç'de 75 Hz. Ama bariz 21 inç daha akıcı hissettiriyor. Tabii bunu biraz oturarak bir miktar çözebilirsin.
4:3 oran 16:9 oranla bile uyumlu değildir. O yüzden 21:9 veya 32:9 orana bağlı olmaksızın her türlü "black bars" olacak. Onun tek çözümü stretched ayarda kullanılması. 21:9 oranda streched görüntü 16:9 orandan daha kötü performans verebilir.
Not: Denemedim.
Konuya bıraktığım 29WL500-B'den vazgeçtim. Farklı bir 21:9 bulabilirsem onu alırım, bulamazsam klasik 16:9 alırım. İncelemelerine vs. baktım ve pek iyi bir model olmadığını gözlemledim.Oynayabilirsin ama ekran büyüdüğü için vadettiği Hz'in akıcılığı bir tık azalıyor gibi hissettiriyor. Mesela şöyle örnek vereyim. Benim eski 21 inç ekranımda kardeşimde bulunan 34 inç'de 75 Hz. Ama bariz 21 inç daha akıcı hissettiriyor. Tabii bunu biraz oturarak bir miktar çözebilirsin.