21 yaşında KPSS ve DGS çalışma isteği yok

Einmenchbrant

Decapat
Daha fazla  
Selam herkese,
Biraz içimi dökmek ve belki bana yol gösterebilecek birilerinin yazısını görmek istedim.

Ben ön lisans bilgisayar Programcılığı mezunuyum. İlk DGS sınavına neredeyse hiç çalışmadan girdim ve 5 bin sıralama yaptım. O zaman “biraz daha çalışsam çok daha iyi olur” diye düşünmüştüm ama sonra motivasyonumu tamamen kaybettim. Şimdi hem tekrar DGS'ye hem de KPSS'ye hazırlanmayı düşünüyorum ama gerçekten mental olarak çok yorgunum.

Ailem hep “çalış, eline meslek al” kafasında olduğu için bazen inşaat, şantiye gibi işlerde çalışıyorum. Eve gelince hiçbir şey yapmak içimden gelmiyor. Gün geçtikçe kendime olan inancımı kaybediyorum. Sanki hayatım hep böyle geçecekmiş gibi hissediyorum.

Keşke diyorum, keşke YKS döneminde biraz daha ciddi olsaydım, keşke o zamanı değerlendirseydi. Ama artık geri dönüş yok, 21 yaşındayım ve önümde ne yapacağımı bilemediğim bir yol var.

Gerçekten yeniden motive olmak, bir plan yapmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Nasıl toparlanabilirim?
Ne önerirsiniz?

Şu an tıpkı YKS dönemindeki gibi bir yoldasınız hocam, ya istemiyor bile olsanız o sınavı kazancaksınız ya da tıpkı YKS pişmanlığı gibi ileride pişman olacaksınız, bence bu motivasyon yeterli.

Hocam haklısınız fakat bilmiyorum kontenjanlar çok az iyi yerlere girmek zor yapamam gibi hissiyat var.

Hocam haklısınız fakat bilmiyorum kontenjanlar çok az iyi yerlere girmek zor yapamam gibi hissiyat var.

Hocam bu düşünceniz varsa kendinizi başka şekilde garantiye alın, KPSS veya okumak gibi terimler şu an içi boş oldu. Oradan buradan iyi tanıdıklarınız yoksa rahat iş bulamazsınız. Bu durumda en iyi yapabileceğiniz iş kurmak olur.

Kısaca ya tam odak sınava hazırlanın ya da geleceğinizi inşaa edin.

İzle bu videoyu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…