2100 - 2200 TL R9 380 F/P Sistem Toplama

İşlemci AMD mi İntel mi Olmalı Max= 600 tl (Render Yapılacak)

• İntel (Mordel Farketmez)

Oy: 10 90,9%
  • AMD (Model Farketmez)

Oy: 1 9,1%

• Oy verenlerin toplamı
    11

TR-Commander

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, en geç 3-4 güne resmini koyacağım sistemi almayı düşünüyorum. Bütçem biraz kısıtlı.

Ekran kartı konusunda kararsızım. İnternetten araştırdığımda genel anlamda olumlu yorumlar vardı fakat yerine önerebileceğiniz sıfırdan sistem veya parça varsa her yoruma açığımdır.

Fakat bazı sorularım olacak arkadaşlar.
- Kasanın kendisinde bulunan 600W PSU yetersiz kalır mı? Malum AMD biraz fazla güç tüketiyor. Az kalır ise kendi içinde psu bulunan daha iyi bir kasa önerebilir misiniz? (Küp kasa olmasın lütfen arkadaşlar.)

-AMD FX 8350 ile 8320 arasında fiyat farkı oldukça fazlaydı ve benim düşünceme göre 8320 ile 8350 arasında çok fazla bir fark olmadığını düşünüyorum. Sizce işlemci tercihim neyden yana olmalı ?

-Oyun videosu çekmeyi planlıyorum arkadaşlar. Bundan dolayı Video render işine de girmek zorunda kalacağım. Sizce AMD render da iyi midir? AMD işlemcilerin veya Ekran kartlarının render performansı hakkında hiçbir bilgim yokta...

-Bütçem en fazla 2000 taş çatlasa 2200'e kadar ulaşabilir. Ben azcık sınırı aştım fakat ailemin yardımı olursa alma şansım olabilir arkadaşlar.

Sorularım bu kadar arkadaşlar. Biraz uzattım kusura bakmayın. Herkese iyi akşamlar. Yorumları takip edeceğim

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum sen sen ol asla Nvidia'dan şaşma. Bak ben dolar yükselmeden önce 2400'e topladım fx 8320 R9 280x tabanlı bir sistem. Sistem bi kere çok ısınıyor, çoğu oyunda çok düşük FPS alıyorum. Belki sadece benim makinada bir sorun vardır ama sorunumu hala çözebilmiş değilim. Bana kalırsa biraz daha para ekleyip gtx970'li bir sistem yada bütçenize uygun bir sistem toplamalısınız.(Nvidia Fanboy'u değilim.)

@Şeftali bu soğutma sorununda her ne kadar AMD'denin de payı olsa asıl sorun soğutucuyu tasarlayan firmadan geçer ayrıca R9 280X bir Intel işlemci ile kullanıldığında tadından yenmiyor.(AMD fanboyu değilim.)
Ayrıca arkadaşın sorusuna gelirsek AMD işlemcileri cidden çok eskidi artık onun yerine render için daha az güç tüketen ve daha az ısınan bir Intel işlemciyi almanız etmeniz şart.

Bana gelen tavsiyelerde Gigabyte modelin en iyi soğutma olduğunu söylediler. 3 fanlı felan. Ama ısınıyor. Reset felan atıyor PC.

Eğer PC reset atıyorsa yüksek ihtimalle bunun ekran kartıyla değil işlemciyle alakası var.
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz ?

Hayır Cooler Master fan aldım ayrıca.

Temizlik evde nasıl yapabilirim ?

Veya bilgisayar hakkında bilgin oldukça yüksek ise parçalara zarar vermeden söküp daha kapsamlı temizlikte yapabilirsiniz hocam.

@Şeftali hocam bende genel olarak nvidia hayranıyım su ana kadar butun ekran kartlarım hep nvidia işlemcilerim ise hep İntel olmuştur. Fakat Nvidia da daha performanslı olduğu için fiyatları bu kadarına yüksek olabiliyor intel de aynı sekilde.

Bende son care AMD sistem toplayayım dedim AMD hakkındaki yorumlarda pek fena değildi ama herkese inanmamak gerekmiyormuş demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…