Selam arkadaşlar, en fazla 2 ay sonra bilgisayar toplamış olacağım. Güzel sistem toplamaya çalışıyorum veya technopat'ın aylık önerilen toplama rehberleri gibi rehberler vs. arıyorum neyse gezinirken bir kasa bulmuştum;
NOVA INTEL i5 6500 Skylake Oyun Bilgisayarı, Fiyat: 3.367 TL bu kasa da Bazooka var. 2133Mhz RAM desteklediği yazıyor fakat novada'ki arkadaşlar Kingston 2400Mhz RAM takmışlar. Pek anlamadığım için merakımdan soruyorum. Nedir bu olay? Olur mu olmaz mı?
Anakart ne kadar RAM frekansı destekliyorsa takacağın RAM'de anakartın desteklediği frekanstan yüksek olmamalı. Overclock destekleyen anakartlar hariç tabii.
Anakart ne kadar RAM frekansı destekliyorsa takacağın RAM'de anakartın desteklediği frekanstan yüksek olmamalı. Overclock destekleyen anakartlar hariç tabii.
Bu ANAKARTINIZA desteklediği frekanstan yüksek bir BELLEĞİN takılamayacağı anlamına gelmez. Zaten bu körü körüne israftır. Örnekleyecek olursak bir arabanın motoru 2133 litre benzin alsın. Siz görevliye 2400 litre benzin koyun derseniz. Geriye kalan 267 litre benzin boşa gitmiş olur. Buradada BELLEĞİN 267Mhz frekansı boşa gitmiş oluyor. Ama ANAKARTIN desteklemiş olduğu FREKANS DEĞERİNDE çalışmaya devam eder.
@Padey Bende onu diyorum işte anakartın desteklediği RAM'den daha fazla bir RAM değeri takarsan anakart ne kadar RAM frekans hızı destekliyorsa o hızda çalışır. Zaten oyunlarda RAM hızının FPS'ye etkisi yok, Render yapanlar için daha önemli.
Bu gibi ufak detaylara takıntı yapıyorsanız alacağınız sistem hiçbir konuda aklınızda şüphe bırakmamalı. İşte tamda bu sebeplerden ötürü hazır sistem almayıp sistemi öneriler dahilinde kendiniz toplayın diyoruz.
Kingston 64gb 4x16g Fury D4 2400m Hx421c14fbk4/64 - n11.com
Bu RAM 2133 anakartta sorunsuz çalışır mı? aralarında 10TL fark var 3$ topu topu. ileride belki daha iyi bir anakartım olur. yani ram 2133 destekliyor mu? CL15 yazıldığına bakılırsa. predatorden farkı nedir?