Takılabilir, XMP ile 3000MHz değerinde çalışıcaktır. Fakat İntel işlemcilerde RAM frekansının yüksek olması Ryzen sistemlerde veya APU'larda olduğu gibi yüksek performansı artış sağlamayacaktır, ev kullanıcısı olduğunuzu düşünürsek senaryo böyle oluyor.
Takılabilir, XMP ile 3000MHz değerinde çalışıcaktır. Fakat İntel işlemcilerde RAM frekansının yüksek olması Ryzen sistemlerde veya APU'larda olduğu gibi yüksek performansı artış sağlamayacaktır, ev kullanıcısı olduğunuzu düşünürsek senaryo böyle oluyor.
Fark ettiyseniz kullanılan işlemci AMD Threadripper, Ryzen temelli bir platform yani "Zen" mimarisini kullanıyor. Yukarıda yorumda bunu zaten belirtmiştim, bu kadar performans artışını İntel işlemcide yakalamak çok daha zor. Bu arada böyle başlıklar atıp, sadece cebini doldurmaya yönelik bir kanalı nasıl izliyorsunuz ?
Fark ettiyseniz kullanılan işlemci AMD Threadripper, Ryzen temelli bir platform yani "Zen" mimarisini kullanıyor. Yukarıda yorumda bunu zaten belirtmiştim, bu kadar performans artışını İntel işlemcide yakalamak çok daha zor.
Video da kullanılan işlemciyi doğrudan belirtmemiş. Yorum olarak ta,
"+ Dostlar bu Ram Testi "APU"lar için değildir karıştırmayın! Bu test APU olmayan "normal" diyebileceğimiz Intel Amd işlemciler için yapıldı. Keyifli Seyirler. "
diye eklemiş. MHz değeri farkı oyundan oyuna gerçekten gözle görülür bir şekilde fark ediliyor.
Buyrun Intel işlemcilerle yapılmış testler buldum sizin için,
Video izleseydiniz eğer detaylı bilginin makelede olduğunu ve linkin alt kısımda olduğunu söylüyor yani işlemci belirtilmiş, girip kontrol edin, ayrıca İntel sistemde görüldüğü üzere AMD "ZEN" kadar performans artışı yok ve oyunların genelini ortalamaya katınca taşın suyunu sıksanız 10 FPS anca yükseldiği belli. Bu arada yukarıyı okursanız sadece APU değil beraberinde Ryzen yazmışım boşuna "!" koymayın. Konuyu farklı yere çekmeye çalışmayın, asıl amacı olan takılabilir mi ? Sorusunun cevabı belli.
Video izleseydiniz eğer detaylı bilginin makelede olduğunu ve linkin alt kısımda olduğunu söylüyor yani işlemci belirtilmiş, girip kontrol edin, ayrıca İntel sistemde görüldüğü üzere AMD "ZEN" kadar performans artışı yok ve oyunların genelini ortalamaya katınca taşın suyunu sıksanız 10 FPS anca yükseldiği belli.
Ortalama uzun süreli kullanımda 10 FPS geçmeyeciğini tekrar yazıyorum, anlık çok yüksek rakamlar veya bir sahnede yüksek rakam görmek bu gerçeği değiştirmiyor. Lütfen dikkatli tartın ve arkadaşın elinde bulunan işlemciyi, mimarisini baz alın.
Hayırlı olsun güzel kart. Dediğim gibi 8700k 8086k gibi işlemcilerde bile 2 slot 2666 MHz yazıyor. Bir sorun olmaz merak etmeyin, anakartınızın desteklediği değerlere bağlı tamamen.